Početna Magazin Godine Zbog nenamenskog trošenja Doma zdravlja lekarima u Ćupriji smanjene plate

Zbog nenamenskog trošenja Doma zdravlja lekarima u Ćupriji smanjene plate

U martu 2013. godine zaposleni u Domu zdravlja u Ćupriji dobili su manje novca za plate zbog toga što su u januaru i februaru 2013. godine nenamenski utrošena sredstva koja je prebacio Republički fond zdravstvenog osiguranja.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Drugi deo martovske zarade isplaćen je sa umanjenjem od čak 35 odsto, dok je ukupna zarada smanjena za 21 procenat, dok radnici koji plate ne dobijaju iz Fonda nego iz sredstava Doma zdravlja nisu primili plate što je izazvalo šok među zaposlenima jer se još nije dogodilo za pet godina, koliko ustanova radi samostalno.
Zaim Sijarić, predsednik sindikata „Nezavisnost“, kaže za „Novosti“ da je do ovoga došlo zbog toga što je rukovodstvo zapošljavalo prethodnih godina preko svake mere, te su zbog toga nenamenski trošena sredstva. 
 
– Mi se nećemo odreći dela zarade koji nam je oduzet jer za ovo što se desilo ne snosimo krivicu. Direktor je rekao da će zarada biti umanjena i sledećeg meseca i sve dok Fond bude prebacivao manje novca nego što je potrebno za plate – kaže Sijarić. – Zahtevali smo da nam ugovori sastanak sa osnivačem, odnosno opštinom, i da u jagodinskoj filijali RFZO pokuša da pronađe neko drugo rešenje za ovaj problem.