Magazin Godine Srbija

Zbog nenamenskog trošenja Doma zdravlja lekarima u Ćupriji smanjene plate

U martu 2013. godine zaposleni u Domu zdravlja u Ćupriji dobili su manje novca za plate zbog toga što su u januaru i februaru 2013. godine nenamenski utrošena sredstva koja je prebacio Republički fond zdravstvenog osiguranja.

Drugi deo martovske zarade isplaćen je sa umanjenjem od čak 35 odsto, dok je ukupna zarada smanjena za 21 procenat, dok radnici koji plate ne dobijaju iz Fonda nego iz sredstava Doma zdravlja nisu primili plate što je izazvalo šok među zaposlenima jer se još nije dogodilo za pet godina, koliko ustanova radi samostalno.
Zaim Sijarić, predsednik sindikata “Nezavisnost”, kaže za “Novosti” da je do ovoga došlo zbog toga što je rukovodstvo zapošljavalo prethodnih godina preko svake mere, te su zbog toga nenamenski trošena sredstva. 
 
– Mi se nećemo odreći dela zarade koji nam je oduzet jer za ovo što se desilo ne snosimo krivicu. Direktor je rekao da će zarada biti umanjena i sledećeg meseca i sve dok Fond bude prebacivao manje novca nego što je potrebno za plate – kaže Sijarić. – Zahtevali smo da nam ugovori sastanak sa osnivačem, odnosno opštinom, i da u jagodinskoj filijali RFZO pokuša da pronađe neko drugo rešenje za ovaj problem.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija