Završen konkurs za „besplatnu banju“ 2022.

Prošle sedmice je završen konkurs za tzv. „besplatnu banju“ 2022. godine. Objavljeno je kada će biti poznati rezultati konkursa za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama preko Fonda PIO.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Rezultati konkursa za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama Srbije biće poznati u četvrtak, 26. maja 2022. godine. Tog datuma će biti objavljena preliminarna lista.

Podsećamo, početkom aprila Fond PIO je objavio konkurs za besplatnu rehabilitaciju u banjama Srbije 2022. godine. Radi se, zapravo, o oporavku penzionera u rehabilitacionim centrima Srbije čije troškove pokriva Fond PIO. Pravo da konkurišu imali su penzioneri koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 30.978 dinara. Oni su mogli biti korisnici starosnih, invalidskih ili porodičnih penzija.

Trenutno traje unošenje prijava u sistem. Nakon što bude objavljena preliminarna lista, penzioneri koji su konkurisali a njihova imena nisu dospela na listu, mogu da podnesu prigovor ukoliko misle da su oštećeni. Prigovor se podnosi nadležnoj komisiji. Prigovor se može podneti u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja rang liste na oglasnoj tabli.

Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore i obavesti podnosioce prigovora. Nakon toga se utvrđuje konačna rang lista korisnika penzija koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju.

Rang lista će biti objavljena na oglasnim tablama organizacija penzionera/Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost“/, Direkcije Fonda, Pokrajinskog fonda i filijala Fonda.

Konačan spisak onih koji mogu put lečilišta biće objavljen u sredu, 8. juna 2022. godine.

Fotografija: analogicus sa Pixabay