Početna Magazin Godine Ekonomija Zaštita potrošača: Crna lista proizvođača i trgovaca u Srbiji

Zaštita potrošača: Crna lista proizvođača i trgovaca u Srbiji

Jedini kriterijum dolaska na Crnu listu sajta Potrošač.info je nepoštovanje obaveza predviđenih Zakonom. Na crnoj listi do danas ima 18 kompanija (maj 2014)…

Nacionalna organizacija potrošača Srbije – NOPS i Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine – UZPV, čiju Fejzbuk stranicu Zaštita potrošača prepuručujemo za praćenje, na svom sajtu Potrošač.info imaju i Crnu listu o kojoj se kaže:

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Ovo je lista proizvođača i trgovaca koji su tri i više puta odbili da izađu u susret opravdanoj reklamaciji potrošača i organizaciji potrošača. Jedini kriterijum dolaska na Crnu listu je nepoštovanje obaveza predviđenih Zakonom.

Na crnoj listi do danas ima 18 kompanija (maj 2014): Telenor, Telekom Srbija, VIP mobile, Planeta Sport, Win Win, Hendi-tel, Orion telekom, N Sport, Gigatron, Sportex, Tref sport, AKS Express, Novel, Simpo, Fabrika akumulatora Sombor, La Fantana, Jugoinspekt i Rorowin-RS.

Na Fejzbuk stranici Zaštita potrošača (direktan link), pojašnjavaju:

– Da bi neka kompanija zauzela mesto na ovoj neslavnoj listi, potrebno je da tri i više puta odbije da uvaži opravdanu reklamaciju potrošača. „Crna lista“ je napravljena da bismo povećali pažnju potrošača u pogledu kupovine robe ili usluga kod ovih kompanija. Uskoro ćemo ažurirati i Belu listu kompanija koje poštuju zakone i poštuju potrošače.

Na linku ovde možete pratiti ažuriranu Crnu listu.