Početna Magazin Godine Zaradio više u svojim 80-im nego ikad ranije

Zaradio više u svojim 80-im nego ikad ranije

Agent za nekretnine Stjuart Vejd ustaje u 5.30 ili 6 skoro svakog jutra, pliva u okeanu 500-600 zamaha i onda kreće na posao u 8h. Impresivno za nekoga ko ima 99 godina.

Vejd, zaposlen u firmi za nekretnine Coldwell Banker od 1999, kaže da još radi 20-ak sati nedeljno zato što jednostavno voli svoj posao. „Razmišljao sam o penzionisanju, ali šta bih onda radio? Toliko volim prodaju nekretnina da bi mi bilo veoma teško da odem.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Davno je to bilo kada se Vejd kao srednjoškolac prvi put zaposlio u lokalnoj apoteci. U to vreme nisi morao da imaš fakultet da bi bio apotekar. Trebalo je da provedeš samo dovoljno vremena radeći za nekog apotekara i da onda polažeš ispit.

To je bilo 30-ih, a Vejd je prvi put ušao u posao sa nekretninama 60-ih godina XX veka. Odmah je znao da je našao pravi posao za sebe. „Reč je o ljudima koje srećete i interakciji sa njima“, objašnjava. „Četrdeset godina kasnije uđeš u supermarket i neko ti priđe i kaže ’Prodali ste mom ocu njegovu kuću!’“

Danas, Vejd procenjuje da provodi oko 90% svog vremena radeći iz svog doma na Havajima. Svakodnevno zove i posećuje bivše klijente, pregovara o prodaji kuća i pokazuje nekretnine. U slobodno vreme, posećuje lokalni kantri klub i volontira kod skauta.

Vejd veruje da su mu dobar stav i redovna vežba pomogli da živi tako dug i srećan život.
„Stav je tako važan“, kaže. Takođe, savetuje da je bitno imati jasne ciljeve i shvatiti da u životu ima važnijih stvari od novca.

Na kraju, ljudima koji se približavaju penziji poručuje da se ne plaše da nastave dalje. Zapravo, njegove najbolje poslovne godine bile su nedavne. „Više sam zaradio u 80-im nego što sam ikada pre. Bio sam zdrav i veoma energičan.