Ekonomija Magazin Godine

Zabluda ’Plaćeni koliko i vrede’ (2) – Radnici i direktori

Današnji radnici iza sebe više nemaju jake sindikate, dok direktori uz sebe uglavnom imaju odbore sa kojima su povezani zajedničkim interesima

Današnji radnici u kompaniji Walmart nemaju sindikat da za njih pregovara o boljoj ponudi. Oni su sami.

A zato što je danas u sindikatu manje od sedam odsto zaposlenih u privatnom sektoru, poslodavci koji nisu “sindikalizovani” ne moraju da ispunjavaju odredbe sindikalnih ugovora.

Ovo ona preduzeća u kojima sindikati postoje stavlja u nezavidan položaj. Ona postaju nekonkurentna na tržištu. Rezultat je: trka do dna.

Po istom principu, današnji direktori ne zgrću 300 puta veće plate od plata prosečnih radnika jer toliko “vrede”. Oni dobijaju ogromne kompenzacione pakete zato što oni i imenuju članove odbora zadužene za kompenzacije koji na svojim sednicama određuju visinu plata izvršnih direktora.

Ili zato što odbori preduzeća u kojima oni rade ne žele da investitori vide da oni angažuju “drugu violinu” za direktora koja je plaćena manje od direktora glavnih konkurenata. U svakom slučaju, rezultat je: trka do vrha.

Prilagođen i skraćen tekst prof. Roberta Rajša


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija