Za vreme prvomajskih praznika besplatno parkiranje u Beogradu i Novom Sadu

Za vreme prvomajskih praznika biće besplatno parkiranje u Beogradu i Novom Sadu, objavila su javno-komunalna preduzeća zadužena za naplatu parkiranja iz ovih gradova.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Prvih dana maja 2023. godine, povodom praznika, u Beogradu i Novom Sadu biće besplatno parkiranje.

Beograd

JKP „Parking servis“ obavestio je korisnike svojih usluga da neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada u ponedeljak, 1. maja i u utorak, 2. maja 2023. godine. Parkiranje neće biti naplaćivano zbog obeležavanja Praznika rada.

Tokom prvomajskih praznika, sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate. Radiće i Služba za eksploataciju vozila tzv. pauk-servis.

Tokom ova dva dana, shodno Propisu o radu u dane državnog praznika, biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa. Poslovnice se nalaze u ulicama Takovska br. 31, Mileševska br. 51 i Bulevaru Milutina Milankovića br. 134 g.

Naplata i kontrola parkiranja počinje od srede, 3. maja 2023. godine posle prvomajskog praznika. Tada sa radom počinju i poslovnice Korisničkog servisa.

Novi Sad

JKP „Parking servis“ u Novom Sadu neće naplaćivati parkiranje u gradu tokom prvomajskih praznika. U saopštenju ovog preduzeća navodi se da naplaćivanje neće biti vršeno u ponedeljak i utorak, 1. i 2. maja 2023. godine.

”NS bike” sistem će u toku praznika raditi nesmetano, navedeno je u saopštenju.

Redovna naplata parkiranja i registracija korisnika ”NS bike” sistema nastavlja se u sredu, 3. maja 2023. godine.

Izvori: B92, Tanjug
Fotografija (detalj): The Nigmatic sa Unsplash