Početna Magazin Godine Yahoo u poseti naučniku koji se bori protiv starenja

Yahoo u poseti naučniku koji se bori protiv starenja

David Sinclair, istraživač sa medicinske škole na Harvardu, veruje da je tajna zaustavljanja starenja bliže otkriću nego što nam se čini.

On je proveo poslednjih 20 godina tražeći način da pomogne ljudima da žive duže, zdravije živote. Njegovo istraživanje resveratrola, molekula koji se može naći u grožđu, dospelo je na naslovne strane novina pre desetak godina kada je uspeo da održava zdravlje gojaznog miša jednako uspešno kao i kod zdravih miševa.

On je resveratrol ispitao i na sebi, i to čini već 10 godina, od otkrića. On tvrdi da se oseća zdravo, kao i njegovi roditelji koji su danas u 70-im godinama života, a koji takođe konzumiraju ovaj dodatak ishrani.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

On danas testira molekule koji će već ostarelog miša povratiti u mlađe i zdravije doba života. Nada se da će jednog dana na ovaj način odložiti ili sprečiti pojavu Alchajmera kod ljudi.

Iako je sve ovo, naravno, i dalje u istraživačkoj fazi, Sinkler je uveren da će njegov rad dovesti do rezultata koji će pomoći mnogim ljudima da žive duže:

– Možemo li jednog dana živeti 150 godina? Ne vidim zašto ne bismo. Jedino je pitanje: kada će se to desiti? – kaže on za ekipu Yahoo News koja mu je bila u poseti u leboratoriji.