Početna Magazin Godine Briga o roditeljima: Pravilo 40-70, ili na srpskom 30-60

Briga o roditeljima: Pravilo 40-70, ili na srpskom 30-60

Stručnjaci u SAD od nedavno preporučuju takozvano „40-70“ pravilo za razgovor sa ostarelim roditeljima na temu budućnosti. U Srbiji bi to verovatno trebalo da bude „30-60″…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Kako vaši roditelji stare, tako postaje sve važnije započeti razgovor o starenja, ali ljudi se za razgovor odlučuju obično kada postane već kasno. 
Zato stručnjaci u SAD od nedavno preporučuju takozvano „40-70“ pravilo za razgovor sa ostarelim roditeljima na temu budućnosti.

Ovo pravilo odnosi se na broj godina dece (40) i roditelja (70) pre kojih je neophodno započeti razgovor na ove teške teme. U slučaju dobrog zdravlja za obe generacije ovo bi trebalo da bude dovoljno rano pre nego što bolesti starosti i drugi problemi uzmu maha, piše sajt Chapelboro.

O temama u ovim razgovorima Penzin je često pisao: mesto stanovanja, finansije, vožnja, odluke vezano sa samrtnu postelju, itd.

Komentar Penzina: Očekivani životni vek u SAD nešto je duži nego u Srbiji, kao i doba života u kom preovlađuje dobro zdravstveno stanje, pa bi kod nas ovo pravilo verovatno trebalo da bude „30-60“?