Draganova nagrada Draganova nagrada 2017.

Vesna (Odžaci): Tivat, grad koji vas menja

Priča sa III konkursa za najbolji putopis starijih osoba „Draganova nagrada“, kategorija „Najbolja ženska putopisna priča“.

Fotografija: Tivat (Panacomp)

Približava se godišnji odmor i svi razmišljamo o nekoj tropskoj destinaciji, ali to može biti i mnogo bliže.

U susednoj Crnoj Gori, pravi dragulj je Porto Montenegro u tivatskom zalivu. Spoj modernog i tradicionalnog. Na prvi pogled sve i izgleda nemoguće, a vrlo je moguće.

Za samo nekoliko dana obišla sam zanosne plaže, uređene marine sa luksuznim jahtama iz celog sveta, restorane i razne izložbe.

Svakodnevno sam šetala i uživala u mirisu mora, zalasku sunca i prijatnoj muzici. Kada bih se umorila od obilaska, pravo mesto za odmor bila je moja sobica.

Ujutru su me budili prvi zraci sunca i galebovi koji su kružili iznad obale. Posle prve jutarnje kafe, pravo mesto za relaksaciju bio je ogroman bazen na obali mora.

Približavalo se vreme povratka, a deo mene je želeo da ostane još malo. Ovde su mi se probudile najlepše emocije, napunila sam sve baterije i kao da sam postala svesna tek kada sam došla kući i sumirala utiske.

Vesna Knežavić, Odžaci


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija