Vakcinisano više od 184.000 starijih Beograđana

Grad Beograd je objavio podatak da je do sada vakcinisano više od 184.000 Beograđana starijih od 65 godina.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević navela je podatak da je u glavnom gradu Srbije do srede, 17. marta 2021. godine vakcinisano više od 184.000 starijih od 65 godina.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Nataša Stanisavljević je naglasila da je važno da se starijim Beograđanima pomogne oko procesa prijave za imunizaciju. Podsećamo, građani Srbije mogu da se prijave za vakcinu protiv koronavirusa popunjavanjem jednostavnog upitnika na portalu E-uprave ili telefonom putem Kontakt-centra. (V: Proces elektronske prijave za vakcinu protiv koronavirusa) U Beogradu su uspostavljeni i kol-centri za pomoć najstarijima oko vakcinacije. (V. Beograd: Kol centri za pomoć najstarijima oko vakcinacije)

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu smatra da je neophodno da se starijima omogući da im mesto vakcinacije bude što dostupnije. U tu svrhu su obezbeđeni i mobilni punktovi. Oni u Beogradu rade već nedelju dana.

Stanisavljević kaže da je glavni prioritet Grada Beograda imunizacija starijih Beograđana. U skoro svakoj beogradskoj opštini grad je obezbedio više punktova za imunizaciju da bi, kako kaže, „najstarijim sugrađanima ova mesta bila što dostupnija“.

Ove mobilne ekipe koje imaju skoro sve gradske opštine, prema rečima Nataše Stanisavljević, svakodnevno se nalaze na terenu. Ona kaže da je zahvaljujući radu mobilnih ekipa za nedelju dana više od 7.000 starijih od 65 godina prijavljeno na portal e-Uprava. U istom peridu, kako navodi, vakcinisano je više od 3.000 ljudi na samim punktovima. Ovi punktovi će biti otvarani sve više iz dana u dan, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Izvor: Tanjug
Ilustracija: rawpixel.com