Početna Magazin Godine Užice: Mališani u poseti domu za stare

Užice: Mališani u poseti domu za stare

Užice: Mališani u poseti domu za stare

Mališani užičke predškolske ustanove „Poletarac“, već nekoliko godina unazad, Dan starih i 8. mart obeležavaju priredbom i poklonima koje pripremaju za korisnike užičkom Domu za stare.

Ovogodišnje druženje, zbog vremenskih neprilika, upriličili su nešto kasnije, ali na radost domaćina i korisnika Doma.

Njihov dolazak, hladan zimski dan i svakodnevnu monotoniju boravka u Domu, pretočio je u radost i vedrinu koju su sa sobom doneli četvorogodišnjaci užičkog vrtića „Poletarac“.

„Došao sam kod baka da otvorim priredbu“, kaže Strahinja.

„Da čestitamo bakama 8. mart“, kaže Nata.

„Mi smo mali, ali znamo da je starost jako teška, zato igrom pesmom, sa vama se zabavljamo“, kaže Damjan.

„Kod mene je ona uvek, samo šušne što u mraku, eto zato jako volim svoju baku“, kaže Jana.

Uz podršku vaspitača, ali i roditelja koji su spremili poklone, njihovo prisustvo i umeće za korisnike Doma, imali su poseban značaj.

„Ja sve suze prolivam od radosti koliko ih volim i koliko bih volela da su samnom. Imam praunuke u Beogradu, koji ne mogu često da dođu i ja plačem kad ih vidim da dođu“, kaže Slavka Jovanetić.

„Daju nam razonodu, daju nam sve, bolji život, da neko misli na nas“, kaže Božica Ćirić.

„Starost je životno doba koje čeka svakog od nas i svaki taj dah mladosti, svaka priča iz detinjstva je nešto što vrati osmeh na lica ovih ljudi“, kaže Ana Urošević, upravnica Doma za stare na Zabučju.

Kratkotrajno druženje, vratilo je osmeh na lica 80 korisnika Doma, ali i podarilo novo životno iskustvo koje će, ma koliko mali, oni poneti sa sobom, prenosi RTS.