Protest sindikata penzionera ispred PIO fonda

Protest sindikata penzionera ispred PIO fonda

Protest Udruženja sindikata penzionera Srbije kojim se od PIO fonda zahteva izdavanje rešenja o smanjenju penzija biće organizovan u utorak, 24. marta 2015. godine, u 11 časova, ispred beogradske filijale Fonda.

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) organizuje protest ispred beogradske filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Nemanjina br. 30, u utorak, 24. marta 2015. godine u 11 časova.

Ovaj protest je najavljen prošle sedmice na konferenciji za novinare.

USPS je tražio od PIO fonda da im se izdaju rešenja o smanjenju penzija, na osnovu kojih bi penzioneri mogli da se obrate drugim sudskim instancama u cilju zaštite svojih prava. Međutim, PIO fond je poslao odgovor da je to rešenje privremeno i da je iznos penzija napisan na čeku.

USPS će na prostestu zahtevati da se tražena rešenja dostave. Sindikat poziva sve penzionere da prisustvuju protestu ispred PIO fonda i najavljuju veliki protest početkom aprila.

Penzioneri koji žele da popune pojedinačne blanko tužbe protiv odgovornih u PIO fondu, to mogu da urade od ponedeljka do petka, od 11 do 13h, u prostorijama USPS, Dom sindikata, ulaz iz Dečanske 14, VII sprat (do VI sprata se ide liftom, zatim jedan sprat stepenicama).

8 komentara

 • у нашој земљи у протеклих двадест година нису протестовали само политичари и криминалци. данас су задовољни, задебљали, насмејани и у мислима одсутни само политичари. зашто су расејани? зато што не размишљају о проблемима грађана већ како најбоље да уновче одлично плаћени државни посао.

  Odgovori
 • Ja sam iz Subotice i u potpunosti podrzavam protest i hocu da ih tuzim , recitemi kao i sta da preduzmem…a sutra cu izaci ispred Subotickog PIO fonda.
  Pozdrav

  Odgovori
 • S’ obzirom da je nas prenzionera vrlo malo na internetu ova informacija preko vašeg sajta takoreći i neće stići do penzionera. Ovo mora da se plasira u medijima, u onom besplatnom listu „24 časa“ (koji penzioneri još „kupuju“) a najbolje bi bilo da za sledeće OKUPLJANJA, ali ispred svih ispostava PIO u Srbija, date flajer, letak koji bi naši aktivisti dalili ispred pošta, banaka i bankomata penzionerima kada podižu svoje penzije. Skeptičan sam na masovnost današnjeg okupljanja u Nemanjinoj 30 u Beogradu. Treba da se organizujemo i napravimo velike skupove i proteste po celoj Srbiji sredinom aprila ili čak 1 maja, da nam to bude Prvomajski uranak.

  Odgovori
 • Šta reći sem da sam ogorčen ,jadan ,bedan i ponižen ne samo kao čovek već i kao lujdsko biće koje sada sa ovom penzjiom,kao i većina drugih jedva sastavlja kraj sa krajem.I dok drugi u Vučićevoj vladi prmiaju po 200,300, 500 hiljdaa pa sve do preko dva miloina mi smo prinudjeni da brljamo po kontejnerima da neperemo zube jer nemamo zašta da kupimo pastu,dok platimo struju vodu komuanlije razne poreze…Ja sam za svaku vrstu protesta sve dok ova podanička i izdajnička vlast nesiđe i neode sa vlasti. A Vučić nek se priseti šta je pričao pre izbora neka ga je stdi i sram ako ima obraza.

  Odgovori
 • Uzasno sam razocarana i ogorcena. Invalidski sam penzioner, sin student, cerka nezaposlena, muz nezaposlen, imamo stari auto i jedva kraj sa krajem sastavljamo sa mojom penzijom. a Vucic smatra da ja i meni slicni, treba da spasavamo ono sto se godinama kralo i krade. Umesto da uzima od bogatih i od onih koji su opljackali ovu drzavu na razne nacine, kako je obecao , on hoce da svi penzioneri budu socijalni slucajevi.Naravno da hocu da ih tuzim, ja nisam nista ukrala, niti sam ista dobila od drzave, penziju sam posteno zaradila. Iz Zrenjanina sam i pratim dalja desavanja.

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *