Početna Magazin Godine Ekonomija Protest sindikata penzionera ispred PIO fonda

Protest sindikata penzionera ispred PIO fonda

Protest sindikata penzionera ispred PIO fonda

Protest Udruženja sindikata penzionera Srbije kojim se od PIO fonda zahteva izdavanje rešenja o smanjenju penzija biće organizovan u utorak, 24. marta 2015. godine, u 11 časova, ispred beogradske filijale Fonda.

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) organizuje protest ispred beogradske filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Nemanjina br. 30, u utorak, 24. marta 2015. godine u 11 časova.

Ovaj protest je najavljen prošle sedmice na konferenciji za novinare.

USPS je tražio od PIO fonda da im se izdaju rešenja o smanjenju penzija, na osnovu kojih bi penzioneri mogli da se obrate drugim sudskim instancama u cilju zaštite svojih prava. Međutim, PIO fond je poslao odgovor da je to rešenje privremeno i da je iznos penzija napisan na čeku.

USPS će na prostestu zahtevati da se tražena rešenja dostave. Sindikat poziva sve penzionere da prisustvuju protestu ispred PIO fonda i najavljuju veliki protest početkom aprila.

Penzioneri koji žele da popune pojedinačne blanko tužbe protiv odgovornih u PIO fondu, to mogu da urade od ponedeljka do petka, od 11 do 13h, u prostorijama USPS, Dom sindikata, ulaz iz Dečanske 14, VII sprat (do VI sprata se ide liftom, zatim jedan sprat stepenicama).