Ekonomija Magazin Godine Srbija

Protest sindikata penzionera ispred PIO fonda

Protest Udruženja sindikata penzionera Srbije kojim se od PIO fonda zahteva izdavanje rešenja o smanjenju penzija biće organizovan u utorak, 24. marta 2015. godine, u 11 časova, ispred beogradske filijale Fonda.

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) organizuje protest ispred beogradske filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Nemanjina br. 30, u utorak, 24. marta 2015. godine u 11 časova.

Ovaj protest je najavljen prošle sedmice na konferenciji za novinare.

USPS je tražio od PIO fonda da im se izdaju rešenja o smanjenju penzija, na osnovu kojih bi penzioneri mogli da se obrate drugim sudskim instancama u cilju zaštite svojih prava. Međutim, PIO fond je poslao odgovor da je to rešenje privremeno i da je iznos penzija napisan na čeku.

USPS će na prostestu zahtevati da se tražena rešenja dostave. Sindikat poziva sve penzionere da prisustvuju protestu ispred PIO fonda i najavljuju veliki protest početkom aprila.

Penzioneri koji žele da popune pojedinačne blanko tužbe protiv odgovornih u PIO fondu, to mogu da urade od ponedeljka do petka, od 11 do 13h, u prostorijama USPS, Dom sindikata, ulaz iz Dečanske 14, VII sprat (do VI sprata se ide liftom, zatim jedan sprat stepenicama).

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

8 Comments

Click here to post a comment
  • у нашој земљи у протеклих двадест година нису протестовали само политичари и криминалци. данас су задовољни, задебљали, насмејани и у мислима одсутни само политичари. зашто су расејани? зато што не размишљају о проблемима грађана већ како најбоље да уновче одлично плаћени државни посао.

  • Šta je sa nama iz unutrašnjosti. Neki ljudi jedva žive. Dažbine su u usponu a prihodi sve manji.

  • Ja sam iz Subotice i u potpunosti podrzavam protest i hocu da ih tuzim , recitemi kao i sta da preduzmem…a sutra cu izaci ispred Subotickog PIO fonda.
    Pozdrav

  • Krkobabić Milan izneverio je svoje glasače kad je pristao na smanjenje penzija,a zauzvrat dobio je fotelju direktora.

  • S’ obzirom da je nas prenzionera vrlo malo na internetu ova informacija preko vašeg sajta takoreći i neće stići do penzionera. Ovo mora da se plasira u medijima, u onom besplatnom listu “24 časa” (koji penzioneri još “kupuju”) a najbolje bi bilo da za sledeće OKUPLJANJA, ali ispred svih ispostava PIO u Srbija, date flajer, letak koji bi naši aktivisti dalili ispred pošta, banaka i bankomata penzionerima kada podižu svoje penzije. Skeptičan sam na masovnost današnjeg okupljanja u Nemanjinoj 30 u Beogradu. Treba da se organizujemo i napravimo velike skupove i proteste po celoj Srbiji sredinom aprila ili čak 1 maja, da nam to bude Prvomajski uranak.

  • Šta reći sem da sam ogorčen ,jadan ,bedan i ponižen ne samo kao čovek već i kao lujdsko biće koje sada sa ovom penzjiom,kao i većina drugih jedva sastavlja kraj sa krajem.I dok drugi u Vučićevoj vladi prmiaju po 200,300, 500 hiljdaa pa sve do preko dva miloina mi smo prinudjeni da brljamo po kontejnerima da neperemo zube jer nemamo zašta da kupimo pastu,dok platimo struju vodu komuanlije razne poreze…Ja sam za svaku vrstu protesta sve dok ova podanička i izdajnička vlast nesiđe i neode sa vlasti. A Vučić nek se priseti šta je pričao pre izbora neka ga je stdi i sram ako ima obraza.

  • Uzasno sam razocarana i ogorcena. Invalidski sam penzioner, sin student, cerka nezaposlena, muz nezaposlen, imamo stari auto i jedva kraj sa krajem sastavljamo sa mojom penzijom. a Vucic smatra da ja i meni slicni, treba da spasavamo ono sto se godinama kralo i krade. Umesto da uzima od bogatih i od onih koji su opljackali ovu drzavu na razne nacine, kako je obecao , on hoce da svi penzioneri budu socijalni slucajevi.Naravno da hocu da ih tuzim, ja nisam nista ukrala, niti sam ista dobila od drzave, penziju sam posteno zaradila. Iz Zrenjanina sam i pratim dalja desavanja.

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija