USPS: Proglas podrške akademicima

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) objavilo je Proglas kojim poziva svoje članove da se pridruže protestu koji u Beogradu organizuju srpski akademici zahtevajući objektivno izveštavanje RTS-a. Prenosimo Proglas.

Udruženje sindikata penzionera Srbije poziva svoje članove da se u subotu, 29. februara 2020. godine u 18 časova pridruže protestu koji na Trgu Nikole Pašića u Beogradu organizuju naučni radnici, profesori univerziteta i doktori nauka, odnosno pripadnici naše akademske zajednice.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Udruženje sindikata penzionera Srbije u potpunosti prihvata njihove opravdane zahteve kojima se od Radio-televizije Srbije (RTS) traži da javni medijski servis mora istinito, objektivno i profesionalno izveštavati o svim aktuelnim pitanjima i akutnim problemima u našem društvu.

I mi, kao i većina penzionera i građana Srbije, već godinama konstatujemo da je javni medijski servis izgubio legitimitet i da ne služi interesima građana i javnosti.

Svim penzionerima u Srbiji, a njih je oko milion i sedamsto hiljada, ova vlast je godinama uskraćivala pravo na usklađivanje penzija. Od njih sedamsto hiljada je pune četiri godine, svakog meseca, otimala određeni iznos. Trenutno je na delu neviđena rasprodaja penzionerske imovine, odnosno banja i lečilišta, koje je vlada oduzela od PIO fonda.

O svemu tome, javni servis ćuti i pravi se lud. Da ne govorimo o brojnim protestima koje smo zbog ovih problema organizovali svake godine, a da RTS nijedan nije zabeležio ili obavestio javnost sa punim i tačnim informacijama da se neki penzioneri zbog nečega bune.

Zbog ovoga, ali i zbog brojnih drugih nagomilanih problema koje RTS godinama gura pod tepih, Udruženje sindikata penzionera Srbije pridružuje se zahtevima za promenu uređivačke politike javnog medijskog servisa, a u protivnom traži ostavke rukovodstva RTS.

Na najavljenom protestu, koji će biti građanski, a ne politički, govoriće predstavnici akademske zajednice i Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Mihajlo Miša Radović,
predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije

FotografijaMarko Nikolajević za Penzin