Uredbom – pet odsto povećanja penzionerima sa najnižim primanjima

Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom se omogućava da penzioneri s najmanjim primanjima do novembra 2019. godine dobiju uz redovni mesečni ček i dodatak na penzije od pet odsto.

Vlada Srbije usvojila je, 12. decembra 2018. godine, uredbu kojom se omogućava da penzioneri s najmanjim primanjima do novembra sledeće godine dobiju uz redovni mesečni ček i dodatak na penzije od pet odsto koji je prošlog meseca – novembar 2018, počelo da prima više od 1,3 miliona penzionera.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

„Korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije, čija visina penzije od meseca decembra 2018. godine zaključno sa mesecom novembrom 2019. godine iznosi do 34.003,90 dinara, isplaćuje se novčani iznos kao uvećanje uz penziju“, navodi se u uredbi koja je objavljena na sajtu Vlade.“

Povećanje će biti isto sve do novembarske penzije 2019. godine, a iznos uvećanja na penzionom čeku biće posebno iskazivan.

Dakle, ovaj novčani iznos isplaćuje se mesečno uz penziju od decembra ove godine zaključno s novembrom 2019. godine i posebno se iskazuje, piše u ovom dokumentu.

Uredba stupa na snagu osam dana po objavljivanju u Službenom glasniku.

Izvori: Danas, E-kapija

Ovde imamo samo jedan komentar: UREDBA, ovo je urađeno uredbom. Nit za gladne, nit za site. Samo za verne.