Umesto u nedelju, penzioneri u kupovinu u subotu

Umesto u nedelju, penzionerima je dozvoljeno da u kupovinu idu u subotu. Razlog su izmene ograničenja kretanja za sve građane u Srbiji za vikend 4.- 5. aprila 2020. godine.

Umesto u nedelju, penzionerima će biti omogućeno da kupovinu obave u subotu od četiri do sedam časova, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Kako je navedeno u saopštenju, građani stariji od 65 godina moći će da kupe namirnice u radnjama u subotu, umesto u nedelju, što je do sada bio slučaj. To je urađeno da bi se smanjilo kretanje, odnosno da zaposleni u marketima ne bi na posao dolazili samo na tri sata u nedelju.

Krizni štab za suzbijanje bolesti Kovid-19, kojim predsedava premijerka Ana Brnabić, definisao je funkcionisanje za predstojeći vikend, s obzirom na izmene ograničenja kretanja.

Naime, u četvrtak, 2. aprila 2020. godine, odlučeno je da se zabrani izlazak iz domova i kretanje svim građanima Srbije u periodu od subote, 4. aprila u 13 časova do ponedeljka, 6. aprila u 5 časova. Cilj ove zabrane je, kako se navodi, suzbijanje širenja koronavirusa u zemlji.

Naknadno je doneta odluka da se građanima starijim od 65 godina umesto u nedelju, dozvoli da u kupovinu idu u subotu, 5. aprila.

Vreme je ostalo nepromenjeno. Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u subotu od 4 do 7 časova ujutru. Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od 3 do 8 časova ujutru.

Izvori: Ministarstvo trgovine, Blic

Ako vam je potrebno dodatno objašnjenje o vremenu (ne o danu koji je promenjen): Vreme izlaska i kupovine za starije