Magazin Godine Srbija

U Beogradu najčešće kradu “Fijat Punto”

Punto, model Fijatovog automobila, sve češće je meta lopova u Beogradu zbog velikog broja vozača i velike potražnje za delovima.

– “Punto” je potisnuo Zastavin “Jugo”. U avgustu 2012. godine ukradeno je devet modela “Punto” od ukupno ukradenih 58 vozila – rekao je za TV B92 Borislav Kovačević iz Odseka za suzbijanje delikata na motornim vozilima.
Pored “Fijata” i “Zastave”, najčešće se kradu vozila “Folksvagena” i “Renoa”, dok se luksuzni džipovi kradu mnogo manje nego ranije. 
Profesionalnom lopovu treba samo 23 sekunde da na luksuznom džipu iseče lim na vratima, izvuče kablove, onesposobi alarm i startuje motor. Vozila se kradu uglavnom na velikim parkinzima, oko bolnica ili tržnih centara. Sve češće uzrok krađa je nepažnja vlasnika, kada izađu na kratko da nešto kupe. Lopovima za to nije potreban ni specijalan alat, ni posebna obuka. Najčešće to rade ispred apoteka, auto servisa ili kioska.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija