Magazin Godine Srbija

U 2013. godini 4.000 više korisnika narodnih kuhinja

Prvih meseci 2013. godine broj korisnika 75 narodnih kuhinja u Srbiji dostigao je 34.660 osoba, među kojima je i 10.870 dece.

Brankica Janković, državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, tvrdi za Politiku da je obezbeđeno snabdevanje kuhinja do februara 2014. godine. Za 60 odsto korisnika narodne kuhinje pružaju jedini obrok u toku dana.
Jelena Radojičić iz Crvenog krsta Srbije objašnjava da 34.660 osoba svaki dan dobija pola litre kuvanog obroka i pola hleba, a među njima je i 15 hiljada porodica, a svaki treći korisnik je maloletan. 
U 2013. godini otvorene su narodne kuhinje u Novom Bečeju i Srbobranu, planira se otvaranje u Nišu, a postoji potreba i u Crnoj Travi i Suvoj Reci, ali nema mogućnosti. Ceo tekst čitajte na Politici.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija