Društvo Magazin Godine

SAD isplaćuju skoro 11 miliona invalidnina

Ukupan broj stanovnika SAD koji primaju invalidninu od saveznih institucija dosegao je novi rekord – 10 miliona i 978 hiljada u maju 2013. godine, što je povećanje od 16 hiljada u odnosu na april iste godine, objavio je zavod za socijalno osiguranje.

Amerikanci su izračunali da bi invalidi bili osma najmnogoljudnija država u SAD, iza Kalifornije, Teksasa, Njujorka, Floride, Ilinoisa, Pensilvanije i Ohaja. Nekoliko rekorda sabrano je u ovom jednom: 8,87 miliona invalida rada, 1,94 miliona dece invalida rada i 160 hiljada supružnika invalida rada.
Ovo je bio 196 mesec za redom u kom se povećava broj korisnika socijalne pomoći na ime invalidnosti, s obzirom da je pad poslednji put zabeležen u januaru 1997. godine, i to za 249 ljudi.
Pored toga što se povećava broj invalida rada, broj zaposlenih u punom radnom vremenu iz decenije u deceniju opada. Decembra 1968. godine bilo je 1,3 miliona invalida a 65,6 miliona radnika tj. 51 radnik na jednog invalida. U maju 2013. godine ima 116 miliona zaposlenih na 8,8 miliona invalida što je 13 radnika na invalida.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija