Početna Draganova nagrada Draganova nagrada 2017. Tiosav (Zaječar): Putovanje u Bugarsku

Tiosav (Zaječar): Putovanje u Bugarsku

Tiosav (Zaječar): Putovanje u Bugarsku

Priča sa III konkursa za najbolji putopis starijih osoba „Draganova nagrada“, kategorija „Najbolja muška putopisna priča“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fotografija: Grad Kula, Bugarska

Maja meseca 2016. godine putovao sam sa KUD „Penzioner“ iz Zaječara u grad Kulu u Bugarsku kao njihov gost jer sam član kluba „Zlatna jesen“ iz Zaječara. Putovao sam u svojstvu zabavljača. Nastupao sam sa svojim monologom „Trajko travar“ koji sam sam napisao i starom bugarskom šaljivom pesmom „Koljem žaba vrata zapinjala“ koju sam pevao na bugarskom jeziku.

Putovali smo sa šest putničkih automobila i lepo smo prošli na graničnom prelazu Vrška čuka i još lepše dočekani od strane građana Kule koji su slavili dan njihovog grada. Odveli su nas u njihov renovirani Dom kulture gde smo dobili garderobu i odložili naše torbe sa narodnim nošnjama.

Potom smo primljeni kod predsednika grada gde smo se upoznali i obišli grad i zidine starog grada, prodavnice i hotel gde ćemo posle koncerta večerati, a zatim smo se vratili u Dom kulture gde sam već dva puta davno glumio. Presvukli smo se u narodne nošnje i pripremili za nastup.

Izveli smo igre iz Srbije sa dve ženske folklorne grupe i jednom mešovitom, zdravicu sa pratnjom muzičkih instrumenata i dobili smo mnogo pohvala i aplauza, a posebno kada sam otpevao pesmu na bugarskom jeziku.

Nakon koncerta smo otišli na večeru i zabavu u hotel. Zabava je trajala do kasno u noć i njihove pevačice su otpevale više srpskih pesmama.

Nakon završene zabave, veseli smo se vratili u naš grad.

Tiosav Ćirić, 85 godina
građevinski tehničar, Zaječar