Magazin Godine Srbija Zdravlje

Svake 1. srede u mesecu – kontrole šećera i pritiska za penzionere Pančeva

Gradsko udruženje svih penzionera Pančeva svake prve srede u mesecu organizuje merenje pritiska i šećera u krvi u prostorijama Mesne zajednice Gornji grad.

Juče (2. aprila), na taj način, 30 penzionera je proverilo šećer i pritisak, a u maju će moći da se, pored toga, provere i nivoi triglicerida i holesterola, prenosi RTV Pančevo.

Nakon jučerašnjeg merenja, dr Ana Mitrić iz Preventivnog centra održala je predavanje o dijabetesu. Istakla je da je dijabetes bolest koja godinama može da tinja u organizmu i da je bitno često kontrolisati nivo šećera u krvi. Međutim, kaže da nije dovoljno samo kontrolisanje šećera na prazan želudac već da bi ga trebalo kontrolisati i dva sata posle jela.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija