Početna Magazin Godine Dom i stanovanje Stari ugroženi odnosom poslodavaca prema negovateljima

Stari ugroženi odnosom poslodavaca prema negovateljima

Negovatelji starih u Velikoj Britaniji plaćeni ispod zvaničnog minimalca, rade na određeno vreme i po pozivu, u smenama sa malim brojem ljudi. Posledice trpe njihovi pacijenti…

Stotine hiljada negovatelja starih u Velikoj Britaniji plaćeno je manje nego što iznosi minimalac u toj zemlji, svaki peti radi „po pozivu“ (zero-hours), i, mahom nisu upućeni u veštine koje su im potrebne da obavljaju svoj posao.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
U svojoj karijeri advokata nikada nije srela toliko nekvalifikovanih, netreniranih i slabo plaćenih radnika u bilo kom sektoru ekonomije kao što je to slučaj u oblasti negovanja starijih osoba u Velikoj Britaniji – izjavila je poslanica, baronesa Deniz Kingsmil, za Times.I drugi komentari u javnosti upravo u ovakvim nedaćama negovatelja pronalaze razloge za niz skandala zbog zlostavljanja starih koji pogađaju Britaniju poslednjih nedelja.

Urednik Telegrafa za društvena pitanja rešenje ne vidi u dodatnom nadzoru radnika (koje je otkrilo pomenute skandale), već upravo u nadzoru upravnika centara za negu starih i domova za stare koji treba da obezbede bolje uslove za negovatelje, više radne snage, i zdraviju atmosferu, kako za zaposlene, tako i za štićenike.