Foto albumi Nove ideje za novo doba

Štapići za jelo po meri jednog korisnika

Pre nego što majstor primeni sve tehnike da i hendikepiranima omogući da jedu na tradicionalan istočnjački način – štapićima za jelo, mušterije mogu da izaberu osnovni dizajn.

Japanski drvodelja Katsuyuki Miyabo specijalizovao se za izradu drvenih štapića za jelo koji su specijalno dizajnirani za svakog korisnika ponaosob.

Naime, on svoju veštinu koristi tako da oblikuje štapiće za jelo specijalnog oblika za osobe koje imaju teškoće da koriste klasične štapiće.

Štapići zato imaju nešto veće dimenzije, ali koriste i opruge za lakšu upotrebu. Međutim, pre nego što majstor primeni sve tehnike da i onima koji nemaju sve prste omogući da jedu na tradicionalan istočnjački način, mušterije mogu da izaberu osnovni dizajn.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija