Sok za jačanje imuniteta

Kažu da je priča o jačanju imuniteta jedna od najvećih prevara koja istrajava. Kako bilo, sigurno je da hrana treba da bude lek. Verujemo da ovaj sok za jačanje imuniteta može da doprinese boljem opštem stanju svakog od nas.

Fotografija: Clay Banks sa Unsplash

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Svežeceđeni sokovi od voća i povrća odlični su za jačanje imunosistema, naročito tokom prehlade ili gripa.

Kako nas u ovo vlažno doba odlazeće zime napadaju virusi i pošto sigurno dolazite u kontakt sa zaraženima, pravo je vreme da ove sokove pretvorite u svoje svakodnevne navike. Ukoliko nemate vremena, podsetite se koliko bi vam vremena oduzelo ležanje u krevetu zbog gripa.

Mi vam predlažemo jednu kombinaciju koja je izuzetno dobra kao preventiva ili kao borac protiv prehlade i gripa. Ovaj sok je bogat karotenima, a beli luk i đumbir doprinose jačanju imunosistema. Potrebni su vam:

  • 2 češnja belog luka
  • 1 režanj đumbira (0,5-1 cm širine)
  • šaka peršuna
  • 4 srednje šargarepe
  • 1 jabuka

Jabuku i šargarepu isecite. Beli luk i đumbir stavite u sredinu peršuna i taj smotuljak ubacite u sokovnik. Ubacite šargarepu i jabuke.

Sok pijete odmah. Ukoliko ga pijete „našte srce“ tj. ujutru na prazan stomak (što je i najbolje za sve sokove), dodajte kap-dve maslinovog ulja.

Svi ovi sastojci se lako nabavljaju. Đumbir sada možete naći i u supermarketima. Sokovnik kupite ukoliko ga nemate jer je bolja investicija od mnogih drugih stvari. Ne dozvolite sebi opravdanja za nemar prema sopstvenom zdravlju.