Foto albumi Nove ideje za novo doba Tehnologija i obrazovanje

Slow Watch – Spori sat za lagano življenje

Ideja koncepta “sporog sata” (eng. Slow Watch) jeste da podseti ljude da ima daleko više vremena nego što im se to često čini.

Ovaj ručni časovnik to radi na sasvim jednostavan način – uklanja sve suvišne stvari sa časovnika a dan prikazuje “u punom formatu” – sa 24 podeoka za svih 24 sata jednog dana i samo jednom kazaljkom.

Osnovu mehanizma čini model švajcarskog kvarcnog sata Ronda Caliber 505.24H GMT koji ima četiri funkcije, ali su tri uklonjene (minutara, sekundara, i prikazivanje stotinki) kako bi se ispratio koncept jednostavnosti toka vremena.

Na sajtu proizvođača kaže se da pogled na ovakav časovnik fundamentalno menja naš pogled na sat, i daje daleko bolji doživljaj proticanja dana.

Zanimljivo je da sat “na licu” ne prikazuje ni logo kompanije jer je ideja da se u potpunosti osloni na prepoznatljivost koncepta i dizajna.

Više o časovniku i raznim modelima pogledajte na sajtu kompanije Slow.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija