Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost – Apel za sve naše ljude!

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ objavio je „Apel za sve naše ljude!“. U apelu pozivaju svoje članove kao i sve ostale zaposlene uzdravstvu i socijalnoj zaštiti na 10-minutnu obustavu rada u petak, 2. aprila, od podneva. Prenosimo Apel.

Poštovane koleginice i kolege, poštovani sugrađani, mi zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti smo na izmaku snage!

Već godinu dana, od proglašenja pandemije izazvane koronavirusom, naši heroji zaposleni u javnom zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike Srbije danonoćno se bore za živote vaših i naših najbližih.

U ekstremnim uslovima za rad i pod stalnom ogromnom pretnjom da zaraze sebe i svoje porodice, naše kolege u crvenim Covid-zonama nadljudskim naporom spašavaju svakodnevno destine i stotine života građana Srbije. Ne štedeći svoje živote, mnogi od njih su nažalost i preminuli, dok ostali mesecima, svakodnevno, odlaze u ratnu zonu.

Apel članova Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ prema svima vama je:

Pomozimo svojim ličnim primerom i ličnim doprinosom, a pre svega svojom savesnošću, poštovanjem epidemioloških mera i zaštitom sebe i drugih, da zajedno pobedimo Covid-19 i vratimo se normalnom životu!

Kao Sindikat odgovoran prema svima, a najviše prema svojim članovima i zaposlenima u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, doneli smo Odluku da u petak 2. aprila, sa početkom od 12 časova, obustavimo rad na 10 minuta (pauza za doručak) i na taj način skrenemo pažnju na pretešku situaciju u kojoj se nalaze naši lekari, medicinske sestre i tehničari, negovateljice i svi radnici u bolnicama, domovima zdravlja, domovima za stare i ostalim ustanovama u sistemima zdravstva i socijalne zaštite.

Pozivamo sve građane, zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, direktore istih, sve druge sindikate organizovane u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, nadležna ministarstva zdravlja i rada, kao i Vladu Republike Srbije, ali i medije, da nas podrže u ovoj akciji za APEL i da bar na minut svi stanu sa svojim poslom i obavezama. Na taj način ćete nam dati do znanja da svojim primerom i pridržavanjem epidemioloških mera zaštite od Covid-19 brinete o zaposlenima u Covid bolnicama i Covid ambulantama, brinete o sistemu zdravstva i socijalne zaštite.

Ovom prilikom odajmo počast svim preminulima od koronavirusa, a nama u zdravstvu i socijalnoj zaštiti podršku da se izborimo sa ovom pošasti.

Napominjemo da ovo nije štrajk već naš i vaš doprinos za što brži izlazak iz ovog užasnog stanja.

Izvor: GSZSZ Nezavisnost
Ilustracija: Hipokrat, zakletva i simbol, Greek Reporter