Dom i stanovanje Magazin Godine

Šestoro povređenih u požaru u domu za stare u Mirijevu

U Domu starih u Mirijevu rano jutros (1. septembra 2015) izbio je požar. Povređeno je šest osoba, među kojima su i dvojica vatrogasaca, koji su prevezeni su na VMA i u Klinički centar Srbije. Teške telesne povrede zadobile su dve žene, korisnice Doma.

U Ulici Mihaila Bulgakova u Mirijevu jutros oko 04.10 časova izbio je požar u staračkom domu, a zbrinuto je šest pacijenata, izjavila je načelnica smene u Hitnoj pomoći dr Biljana Đurić.

Dve žene, korisnice Doma, koje su teže povređene, prevezene su u salu reanimacije Urgentnog centra, rekla je dr Đurić.

– One se obe još nalaze na dijagnostici – rekla je kratko Aleksandra Berić portparol Urgentnog centra.

Nada Macura je rekla da su teško povređene dve korisnice od oko 70 i 80 godina. One su bile bez svesti, a jedna od njih je zadobila opekotine po celom telu.

Tri pacijenta su zbog intoksikacije ugljen-monoksidom prevezena na VMA, a jedan u KBC Zvezdara. Na lice mesta upućeno osam lekarskih ekipa, koje su dežurale do 5.50 na licu mesta.

U Domu za stare “Jela dom”, gde se desio požar, kažu za sada neće davati izjave za medije, a da vlasnik nije trenutno u domu.

Požar je ugašen, a saobraćaj normalizovan, javlja RTS.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

1 Comment

Click here to post a comment
  • Smrtna kazna za sve koji povredjuju stare, isto kao i za decu!!! Cak ni u domovima niko ne kontrolise situaciju. Drzava da poveca penzije da bi stari mogli da plate osobu koja ce ih 24 h negovati!

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija