Početna Magazin Godine Ščepan Kocenba, svira harmoniku i ostavlja cigarete – u svojoj 108. godini! (video)

Ščepan Kocenba, svira harmoniku i ostavlja cigarete – u svojoj 108. godini! (video)

Ščepan Kocenba, svira harmoniku i ostavlja cigarete – u svojoj 108. godini! (video)

Pan Kocenba sa juga Poljske, svira harmoniku, sada samo iz ljubavi i bori se da ne zapali cigaretu, što je navika koju je praktikovao čitavih 95 godina.

Fotografija limanowa.in

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jedan od najstarijih Poljaka, Ščepan Kocenba iz sela Nove Ribje na jugu Poljske, dokazao je da za krupne životne odluke nikada nije kasno, pošto je pre dva meseca, oktobra 2015, uoči svog 108. rođendana, prestao da puši.

Kada su predstavnici opštine i medija početkom decembra došli da posete pana Kocenba i požele mu srećan 108. rođendan, on je priznao da mu nedostaju najviše one starinske cigare koje je svojom rukom uvijao od kupovanog duvana, prenosi N1.

Junački se, međutim, bori da ponovo ne zapali cigaretu pošto je njegov pušački staž trajao ravno 95 godina. Za dug životu u zdravlju Kocenbi, pored cigare, nije smetala ni redovna čašica alkoholnog pića. Kako je rekao, piće mu je bilo dobro za cirkulaciju.

Ščepan Kocenba rođen je 1907. godine. Bio je borac u Drugom svetskom ratu, najstariji je vatrogasac dobrovoljac u Poljskoj, a ceo život je proveo radeći na svom imanju i svirajući harmoniku po svadbama i svetkovinama.

O njemu sada brine velika porodica – petoro dece, 12 unuka i njihove porodice.

Možete pogledati i kako simpatični pan Ščepan svira harmoniku, 2014. godine, kad je imao 107.