Početna Magazin Godine Društvo Opljačkanoj baki policajci prilozima nadoknadili štetu

Opljačkanoj baki policajci prilozima nadoknadili štetu

Baku je opljačkao nepoznati razbojnik dok je brojala novac koji je upravo podigla na šalteru da proslavi praznični vikend. Policajci koji su došli na uviđaj rešili su da budu i ljudi…

U supermarketu u Somervilu, Masačusets, SAD, jednu baku opljačkao je, i pobegao, nepoznati razbojnik dok je brojala novac koji je upravo podigla na šalteru.

Baka je ostala bez 710 dolara koje je podigla da proslavi praznični vikend nakon 4. jula koji se u SAD obeležava kao Dan nezavisnosti. Drugi kupci iz supermarketa potrčali su za lopovom, ali bezuspešno.

Međutim, iako ovakvi su slučajevi svakodnevni, ovoga puta nešto je bilo drugačije. Detektiv koji je došao na lice mesta zajedno sa kolegama policajcima bio je toliko pogođen prizorom potresene bake da su istog trenutka na uviđaju počeli da skupljaju novac dobrovoljno.

Već tokom prazničnog vikenda i prvih radnih dana nakon njega sakupili su 1.800 dolara i predali ih baki kao svojevrsnu odštetu. Kao nagradu dobili su bakino iznenađenje, suze radosnice i zahvalnost.

Iz straha od daljih napada, baka nije želela da se u medijima otkrije njen identitet i pomoć policajaca primila je u anonimnosti, javlja WCVB.