Prijava telefonom za pomoć od 3000 dinara

Od 4. juna, biće omogućena i prijava telefonom za pomoć od 3000 dinara vakcinisanim građanima. Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, novac će prvo biti uplaćen penzionerima.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva finansija, „u ponoć, 4. juna, počeće sa radom kontakt centar“. Putem ovog kontakt centra vakcinisani građani će moći da se prijave za novčanu podršku Republike Srbije u iznosu od 3.000 dinara.

Važno podsećanje:

Korisnici penzije NE TREBA da se prijavljuju za pomoć od 3000 dinara. Penzioneri će, po automatizmu, dobiti ovu novčanu podršku države. Naravno, uslov je da su se vakcinisali bar jednom dozom bilo koje vakcine.

Vakcinisani korisnici socijalne pomoći, ako žele da dobiju 3.000 dinara, TREBA da se prijave .Za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Proces prijavljivanja

Elektronska prijava na sajtu pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna 2021. godine. Ukoliko se već niste prijavili elektronskim putem, sada to možete učiniti telefonski.

Broj telefona kontakt centra je 0800 100 302. Pozivanje kontakt centra je besplatno.

Kada se pozove kontakt centar, objašnjava se na sajtu Ministarstva, čuće se automatski snimljen glas. Ovaj glas će građane voditi kroz ceo proces prijave.

Trebalo bi imati spremne podatke: matični broj, broj važeće lične karte i naziv banke preko koje će biti uplaćen novac.

Uslovi za prijavljivanje

Za pomoć mogu da se prijave svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Uslovi je da su na teritoriji Republike Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine odnosno da su iskazali interesovanje za imunizaciju preko portala eUprava zaključno sa 31. majem i najmanje jednu dozu te vakcine primili zaključno sa 7. junom.

Do objavljivanja ove vesti na sajtu Ministarstva (3. jun) za ovu meru ekonomske podrške vakcinisanim građanima, prijavilo se oko 980.000 građana.

Isplate će biti realizovane po završetku prijave koja traje do 15. juna. Novac će prvo biti uplaćen penzionerima.

Izvor: Ministarstvo finansija
Fotografija: Penzin.rs