Početna Magazin Godine Praunuci kao terapija i najbolji lek u starosti

Praunuci kao terapija i najbolji lek u starosti

Majka pije nekoliko lekova, ali je jasno koji lek zaista leči njena oboljenja – njeni praunuci. Bitlsi su bili u pravu: „sve što nam treba je ljubav“…

Novinarka Karen Nazor Hil, ispričala je ličnu priču za Times Free Press, o iskustvu življenja sa 85-godišnjom majkom o kojoj se stara nakon nemilog događaja.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Naime, njena majka je pala nekoliko puta tokom prethodnih nedelja, i zbog toga i dalje ima problem sa pokretljivošću. Preselila se kod ćerke i zeta. Koliko je ovo bilo teško za nju govori i činjenica da je pre ovih padova, ne samo živela samostalno, već je redovno, dva dana nedeljno, čuvala svoju četvorogodišnju unuku.

Karen tvrdi da četvoro njenih unuka, odnosno majčinih praunuka, koji žive u njihovom susedstvu, jesu istinska terapija za njenu majku:

– Uživamo u zajednički provedenom vremenu. Čak i kada sedim za računarom i pišem, njoj ne smeta tišina. Ali, kada utrče njeni praunuci, njeno lice se obasja kao božićno jutro! Oni joj pružaju toliko ljubavi, zadovoljstva i neprestane zabave – kaže Karen i dodaje:

– Majka pije nekoliko lekova, ali je jasno koji lek zaista leči njena oboljenja – njeni praunuci. Bitlsi su bili u pravu: „sve što nam treba je ljubav“, i moja majka je dobija u neograničenim količinama.