Magazin Godine Srbija

Poziv na veliki skup solidarnosti penzionera Evrope

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) i Sindikat penzionera Srbije (UGS Nezavisnost) u saradnji sa Evropskom federacijom penzionera i starijih osoba (FERPA) pozivaju penzionerke i penzionere, kao i građane Beograda na Veliki skup solidarnosti penzionera Evrope.

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) i Sindikat penzionera Srbije (UGS Nezavisnost) pozivaju penzionerke i penzionere, kao i građane Beograda da u sredu, 6. aprila 2016. godine, u 11 časova, dođu na Trg Nikole Pašića u Beogradu gde u saradnji sa Evropskom federacijom sindikata penzionera i starijih osoba (FERPA), italijanskim sindikatom penzionera (SPI-CGIL), predstavnicima sindikata penzionera iz 21 evropske zemlje, kao i kolegama iz bivših jugoslovenskih republika organizuju

VELIKI SKUP SOLIDARNOSTI

Skup se organizuje kako bi se javnost upoznala sa siromaštvom i teškim uslovima života penzionera i starijih osoba.

U ime Evropske federacije penzionera i starijih osoba (FERPA), na ovoj manifestaciji učestvovaće i svoju solidarnost sa penzionerima Srbije iskazaće: Mišel Devašt, predsednik FERPA, Karla Kantone, generalna sekretarka FERPA i Ana Lopez Martinez, predsednica Komiteta žena FERPA.

Svoj dolazak najavili su predstavnici penzionerskih sindikata iz 21 evropske zemlje i bivših jugoslovenskih republika. 

Na skupu će govoriti predstavnici sindikata penzionera i Karla Kantone, generalna sekretarka FERPA.

Zato što nas guraju u bedu, pljačkaju i lažu; zato što su stari ljudi odbačeni i poniženi; zato što su mnogi gladni, bosi i bolesni; zato što su nam ukinuli usklađivanje penzija; zato što sve poskupljuje, a primanja su nam sve manja; zato što se Ustavni sud pravi lud; zato što nam deca i unuci nemaju posao; zato što se svi spremaju da negde odu; zato što oni koji rade imaju mizerne plate; zato što dug Srbije iznosi 25 milijardi evra; zato što je korupcija sve veća; zato što nema slobode medija; zato što mnogi misle da smo mi penzioneri krivi za ovakvo stanje…

DOĐITE, SVI DA NAS VIDE I DA NAS ČUJU!

NAŠA SNAGA JE U JEDINSTVU!

SADAŠNJOST JE NAŠA!


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

1 Comment

Click here to post a comment
  • Da li ce Udruzenje sindikata penzionera Srbije USPS i Sindikat penzionera Srbije UGS NEZAVISTNOST, ,
    na PROTESTU SOLIDARNOSTI na koje poziva penzionere i gradjane OBJAVITI SA KOJIM SU PARTIJAMA POTPISALI SPORAZUME ?????????????????????
    Gradjanima je poznato da sve partije i poslanici nikada na zasedanjima SKUPSTINE SRBIJE nisu koristili svoje pravo i kao ZNAK SOLIDARNOSTI, kod povrede ZAKONITOG PRAVA gradjana Srbije nisu stali u odbranu istih.
    Treba spomenuti da su neki poslanici dok su bili na odgovornim funkcijama svojim CINJENJEM doveli do vladavine BEZAKONJA u Srbiji.

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija