Počela podela penzionerske kartice nove generacije

Svečanom dodelom prve, počela je podela penzionerske kartice nove generacije. Do 1. oktobra će svi prijavljeni penzioneri dobiti svoju karticu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Do sada se za penzionersku karticu nove generacije prijavilo više od 730.000 penzionera, preneo je Fond PIO. Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidskog osiguranja Relja Ognjenović pozvao je i ostale penzionere da se prijave.

Do sada se, kako je naveo Ognjenović, više od 400 privrednih subjekata pridružilo ovom projektu. Prema njegovim rečima, u pripremi su sporazumi sa još toliko.

Prva penzionerska kartica uručena je 28. avgusta u Filijali Fonda PIO u Beogradu. Nju je direktor Fonda uručio Milici Stanimirović, korisnici penzije iz Beograda.

Podela penzionerske kartice

Od ponedeljka, 28. avgusta, penzioneri koji su se prijavili mogu da preuzmu svoju karticu. Prvi kontigent penzionerskih kartica uručuje se u Beogradu, a već od 29. avgusta kartice će se uručivati u celoj Srbiji. Upotreba penzionerske kartice nove generacije počinje, kako je i najavljeno, od 1. oktobra. Do tada će svi prijavljeni penzioneri dobiti svoje kartice.

Svi penzioneri će dobiti obaveštenje kada njihova kartica bude izrađena. Obaveštenje će dobiti na broj telefona koji su ostavili kad su se prijavljivali za Penzionersku karticu.

Relja Ognjanović kaže da će Fond PIO, pored svojih filijala i ispostava, organizovati podelu penzionerskih kartica nove generacije i u gradovima, u opštinama i mesnim zajednicama.

„Gledaćemo da penzionerima dođemo maltene do kućnog praga, kako bismo pokazali da nam je pored brige da obezbedimo popuste u državnim i privatnim ustanovama, prioritet i briga o njihovom zdravlju, tako što ćemo doći što bliže njima i podeliti im kartice, da oni ne bi čekali u redovima i da bi izbegli gužve“, rekao je Ognjenović.

Pogodnosti sa Penzionerskom karticom

„Pogodnosti koje će pre svega privreda, a onda i državne institucije omogućiti, biće jasno istaknute na sajtu Fonda PIO“, rekao je direktor Fonda PIO. Najavio je i da će Fond PIO i u saradnji sa medijima pozvati penzionere na sve velike akcije i da im objasne gde će sve moći da koriste kartice.

On je objasnio da će sve privatne firme, apoteke, trgovinski lanci i ostali učesnici u ovom projektu, na svojim objektima imati istaknutu nalepnicu na kojoj će se videti da su oni partneri Penzionerske kartice nove generacije. O samim popustima korisnici će moći da se informišu na licu mesta ili putem zvaničnog sajta Fonda PIO.

Relja Ognjenović je najavio i mobilnu aplikaciju koja će biti namenjena korisnicima Penzionerske kartice.