Magazin Godine Život i godine

Pet naslova za čitanje na plaži – i pet naših!

Samir Rahim, kritičar britanskog Telegrafa, sastavio je listu od pet knjiga koje su, prema njegovom mišljenju, savršeno letnje štivo.

Njegova preporuka glasi: nemojte nositi “Braću Karamazov” na plažu.

On preporučuje Tolstojevu Smrt Ivana Iliča, jednostavnu priču o čoveku pred kraj života koja sadrži mnogo mudrosti, a sa svojih stotinak stranica može obeležiti jedan dan kraj neke lepe vode.

Druga preporučena knjiga je “Whoops!” Džona Lančestera, “lucidna i zabavna” priča viđena očima književnika. Naredne preporučene su Dejzi Miler Henrija Milera, priča o Amerikanki i njenom stegnutom udvaraču, kao i Udavljeni svetovi (The Drowned Worlds), Džej Dži Balarda, kao “moćnu priču” o poplavljenom Londonu.

Za petu knjigu Rahim preporučuje Bogatstvo života (The Richness of Life) Stivena Džeja Gulda, pisca naučnih tekstova koji zaista ume da piše i koji u ovoj knjizi nudi lep uvid u biologiju.

Preporuke Penzina: Ljudi govore, Rastko Petrović; Hronika najavljene smrti, Gabrijel Garsija Markes; Freni i Zui, Selindžer; Žudnja za životom, Irvin Stoun; i na primer, na primer, Kap španske krvi, Miloš Crnjanski.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija