Performans penzionera „Mi njima vitamine, oni nama poštovanje Ustava i zakona“

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije poziva penzionere Srbije na performans „Mi njima vitamine, oni nama poštovanje Ustava i zakona“. Prenosimo poziv i video-poziv USPVLS

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Performans penzionera „Mi njima vitamine, oni nama poštovanje Ustava i zakona“ organizujemo 2. juna 2021. godine, u 11 sati na Andrićevom vencu u Beogradu.

Poštovani penzioneri,

Vitamine koje nam dostavlja Ministarstvo zdravlja, simbolično ćemo dodeliti lažnom dobrotvoru penzionera, predsedniku Srbije. Tom prilikom ćemo predsedniku vratiti i deo magle koju nam prodaje godinama.

Vitamine ćemo dodeliti i predsednici Ustavnog suda Srbije i direktoru RTS koji ćutanjem i nečinjenjem podržavaju bezvlašće u Srbiji, da ojačaju imunitet prema diktaturi i tako počnu da ostvaruju svoju ustavnu ulogu.

Vitamini su kupljeni našim novcem i ne treba da ih vraćamo, već ćemo ih simbolično dodeliti inistitucijama koje nemaju potrebnog imuniteta prema diktaturi. Skoro smo pregrmili koronu pa ćemo izdržati i bez danajskih poklona. Mi njima vitamine, oni nama poštovanje Ustava i zakona.

Ostatak prikupljenih vitamina ćemo pokloniti narodnoj kuhinji u Gračanci na Kosovu i Metohiji i tako iskazati solidarnost sa onima koji imaju manje i ukazati da su javne kuhinje sramota države Srbije.

Paketići sa vitaminima neće biti dostavljeni u isto vreme pa zbog toga performans organizujemo posle roka za njihovo dostavljanje penzionerima.

Pozivamo vas da dobijene vitamine sačuvate i poklonite. Uz poklon vitamina, narodnoj kuhinji u Gračanici biće dostavljen i spisak donatora.

Pridružite se, zajednička poruka uzurpatorima našeg dostojanstva i imovine će biti glasnija. Donošenje vitamina nije uslov vašeg prisustva jer je otpor dikataturi i bahatosti važniji!

Obavestite vaše prijatelje. Vidimo se u zdravlju 2. juna 2021. godine na Andrićevom vencu, u 11 sati!

Jovan Tamburić, predsednik
Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije

Fotografija sa Twitter profila Miloša Vučkovića