Otežana isplata penzija zbog štrajka poštara

Otežana je isplata penzija zbog štrajka poštara u Srbiji. Informacije o dostupnosti poštanskih usluga u pojedinim mestima u Srbiji su protivrečne. Međutim, zna se da je „najugroženija“ dostava penzija na kućne adrese.

Zbog štrajka poštanskih radnika, na šalterima u Glavnoj pošti u Valjevu nisu isplaćivane penzije 10. decembra, javlja RTS. Međutim, pojedini šalteri u drugim manjim poštama u Valjevu su radili i penzije su se mogle podići.

Poštari u Valjevu za sada neće deliti penzije na kućnim adresama, saznali su novinari RTS-a od predstavnika radnika iz Glavne pošte, koji štrajkuju.

I dok RTS nezvanično saznaje da platni promet u niškim poštama radi uobičajeno, Južne vesti javljaju da su niški poštari delimično obustavili rad.

U Nišu, prema pisanju Južnih vesti, ne rade kuriri Post ekspresa, a svoje korisnike ne obilaze ni pojedini poštari. Zato se dovodi u pitanje isplata penzija na kućne adrese koja bi trebalo da počne 11. decembra.

Prethodnih dana se na društvenim mrežama pojavila informacija da policija popisuje one koji u niškim poštama štrajkuju. Zaposleni kažu za portal Južne vesti „da policajci jesu dolazili, ali da su se samo raspitivali o onima koji su obustavili rad.“

Izvori: RTS, Južne vesti
Slika sa Twitter naloga @manitaskom

Podsećamo da su samoorganizovani poštanski radnici stupili u štrajk početkom decembra 2019. godine. V. vest: Samoorganizovani poštanski radnici stupili u štrajk