Magazin Godine Svet Život i godine

Osujećena velika oružana pljačka dubrovačkih penzija

Uhapšene su četiri, a traga se za još tri osobe zbog planiranja velike oružane pljačke Glavne pošte u Dubrovniku u vreme isplata penzija. Među uhapšenima i policajac i radnik pošte.

Fotografija iz filma “Odlazak u velikom stilu

Prošle sedmice je hrvatska policija uhapsila dve osobe zbog dilovanja kokaina: dubrovačkog 29-godišnjeg saobraćajca i zagrebačkog 32-godišnjeg konobara koji je zaposlen na sezonskim poslovima u Cavtatu.

Ono što bi, međutim, moglo biti posebno zanimljivo za čitaoce Penzina jeste drugo kriminalno delo za čije planiranje su dvojica uhapšenih takođe optuženi. Oni su planirali da izvrše oružanu pljačku Glavne pošte u Dubrovniku u vreme isplata penzija.

Oni su, kako saznaje Dubrovački vjesnik, od jedne osobe zaposlene u dubrovačkoj pošti nabavili detaljni plan Glavne pošte kako bi se lakše kretali, kao i urbanistički nacrt zgrade Glavne pošte sa okolnim objektima, radi lakšeg bekstva.

Dvojica uhapšenih nabavili su i oružje, policijske uniforme, fantomke, maskirnu odeću i brojnu drugu opremu potrebnu za planiranu pljačku.

Dubrovački vjesnik piše da su oni imali detaljan plan za realizaciju razbojništva i da su podelili uloge pre, za vreme i posle pljačke. “Nosioci uloga” bili bi, prema pisanju ovog lista, dokazani kriminalci iz država koje se graniče sa Hrvatskom, pre svega iz Crne Gore i Srbije.

Jutarnji list piše da je hrvatska policija još u martu imala neke dojave da jedan njihov službenik planira kriminalno delo, te su pokrenuli akciju “Bonita” zahvaljujući kojoj je prethodnih dana sprečeno ovo razbojništvo koje bi, prema tvrdnjama zvaničnika hrvatske policije, predstavljalo jednu od najvećih pljački na teritoriji Hrvatske.

U ovoj akciji su uhapšene još dve osobe, a za tri se još traga. Kriminalaci su, prema pisanju hrvatskih medija, planirali da pobegnu u Crnu Goru.

Da je počinjena, pljačka bi definitivno nanela veliku štetu hrvatskom turizmu i gradu Dubrovniku, ali je interesantno da je ova velika i detaljno planirana oružana pljačka kao metu imala baš poštu i sredstva za isplatu penzija.

Rekli bismo: dok je ne potrošite, niste sigurni da je penzija vaša.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija