Online predavanje „Kako urediti vrt'“

Božidarac Digital vas poziva na novo i drugačije online predavanje Slavice Čepić ispunjeno sa puno praktičnih primera na temu “Kako urediti vrt?“. Predavanje će se održati u sredu, 8. jula, sa početkom u 20 časova.

Ovo online predavanje Božidarca odvešće vas u svet drveća i žbunova, perena i sezonskih cvetnica. Ideja predavanja jeste da se pruži podrška svima koji žele da naprave i neguju sopstvenu malu oazu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Kroz jednočasovni razgovor, moći ćete da dobijete praktične savete o kombinovanju biljnih vrsta, izboru sadnog materijala, o pravilima sadnje i nezi biljaka nakon sadnje.

Biće reči i o tome kako kombinovati biljke u vrtu da čine skladnu i harmoničnu celinu, da prijaju oku i ostalim čulima, da lepo napreduju u senci i na svetlu, na vlažnom i na dobro dreniranom zemljištu.

Kroz priču će vas vas voditi Slavica Čepić, pejzažna arhitektica. Ona se bavi projektovanjem parkova, vrtova i drugih otvorenih prostora. Pored toga, Slavica se bavi istraživačkim radom i naročito je zainteresovana za temu zajedničkih urbanih bašta i proizvodnje hrane u gradu. Ovo može biti još jedna zanimljiva i važna tema za razgovor.

Ako ste zainteresovani da započnete put osmišljavanja i realizacije svog vrta, prijavite se za ovo predavanje na linku: Prijava za online predavanje o osmišljavanju i realizaciji vrta

Predavanje je besplatno. Link do predavanja ćete dobiti najkasnije pola sata pre predavanja na vašu i-mejl adresu. Predavanje možete pratiti sa telefona ili kompjutera sa i bez uključene kamere.

Događaj se realizuje uz podršku GO Vračar.

Kratka biografija predavača

Slavica Čepić, rođena je u Kragujevcu, 1983. godine. Završila je studije pejzažne arhitekture na Šumarskom fakultetu u Beogradu i master studije iz oblasti urbanog razvoja i međunarodne saradnje na univerzitetima u Darmštatu, Nemačka i Grenoblu, Francuska.

Od 2009. do 2019. radi kao projektant otvorenih javnih i privatnih prostora u nekoliko biroa u Beogradu. Iskustvo stiče i kroz prakse u biroima za pejzažno-arhitektonsko projektovanje u Nemačkoj i Francuskoj i na Institutu za ekologiju u Klagenfurtu u Austriji.

Od 2019. godine zaposlena je kao istraživač saradnik na Šumarskom fakultetu u Beogradu, gde radi doktorsku disertaciju na temu urbanih bašta – njihovog značaja za korisnika i mogućnosti integracije u sistem zelenih površina grada.

Izvor: Božidarac
FotografijaIrina Iriser sa Pexels

Podsećamo na tekstove: