Početna Magazin Godine Obuka za dijabetičare u Vrnjačkoj Banji

Obuka za dijabetičare u Vrnjačkoj Banji

Dijabetičari kojima je potrebna rehabilitacija u Vrnjačkoj Banji uskoro će moći da odlaze u „Merkur” i borave tamo 10 dana, gde će imati prilike da se obuče i nauče od stručnjaka kako da žive sa ovom bolešću.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
 
 
Dr Milica Lazović, direktorka Instituta za rehabilitaciju i predsednica UO rehabilitacionih centara u Srbiji i Republičke stručne komisije za rehabilitaciju, očekuje da novi propis stupi na snagu ovih dana, čim bude objavljeno u „Službenom glasniku”.
– Od januara smo se borili za to, jer bez 10 dana u banji za dijabetičare boravak je obesmišljen. Dijabetičari to pravo mogu da ostvare jednom u pet godina, a ranije je bilo jednom u sedam godina. Novina je i da će deca koja imaju problema sa gojaznošću moći da borave na Zlatiboru u „Čigotici” dve nedelje, a bilo im je određeno manje od deset dana – naglasila je dr Lazović. 
Nina Stamenić, pi-ar Specijalne bolnice „Merkur” u Vrnjačkoj Banji,objašnjava da je cilj uvođenja obuke dijabetičara u njihovoj ustanovi bio da se na vreme otkriju komplikacije šećerne bolesti, prevencija, kao i pravovremeno uključivanje na insulino terapiju za pacijente na tabletama.