Magazin Godine Srbija

Obuka za dijabetičare u Vrnjačkoj Banji

Dijabetičari kojima je potrebna rehabilitacija u Vrnjačkoj Banji uskoro će moći da odlaze u „Merkur” i borave tamo 10 dana, gde će imati prilike da se obuče i nauče od stručnjaka kako da žive sa ovom bolešću.

 
 
Dr Milica Lazović, direktorka Instituta za rehabilitaciju i predsednica UO rehabilitacionih centara u Srbiji i Republičke stručne komisije za rehabilitaciju, očekuje da novi propis stupi na snagu ovih dana, čim bude objavljeno u „Službenom glasniku”.
– Od januara smo se borili za to, jer bez 10 dana u banji za dijabetičare boravak je obesmišljen. Dijabetičari to pravo mogu da ostvare jednom u pet godina, a ranije je bilo jednom u sedam godina. Novina je i da će deca koja imaju problema sa gojaznošću moći da borave na Zlatiboru u „Čigotici” dve nedelje, a bilo im je određeno manje od deset dana – naglasila je dr Lazović. 
Nina Stamenić, pi-ar Specijalne bolnice „Merkur” u Vrnjačkoj Banji,objašnjava da je cilj uvođenja obuke dijabetičara u njihovoj ustanovi bio da se na vreme otkriju komplikacije šećerne bolesti, prevencija, kao i pravovremeno uključivanje na insulino terapiju za pacijente na tabletama.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija