Početna Magazin Godine Izmene Zakonu o radu biće poznate početkom juna 2014.

Izmene Zakonu o radu biće poznate početkom juna 2014.

Konačna verzija izmena Zakona o radu trebalo bi da bude poznata početkom juna 2014. godine, a nova pravila za radnike trebalo bi da stupe na snagu sredinom godine.

U Ministarstvu za rad kažu da se rokovi sigurno neće menjati, a na izmenama će raditi nova radna grupa koja je oformljena 9. maja 2014. godine.

Članovi radne grupe iz redova sindikata, posle zasedanja radne grupe u petak po osnivanju, okupili su se i analizirali predloge Ministarstva. Izračunali su da će, ukoliko se prihvate izmene koje traže zakonodavci, primanja radnika u Srbiji biti umanjena za oko 10 odsto.

– Predlozi Ministarstva su isti kakve je imao i bivši ministar privrede Radulović – tvrdi za Blic Branislav Čanak, predsednik UGS „Nezavisnost“.

Nebojša Miletić, član radne grupe, kaže da će članovi radne grupe koji predstavljaju poslodavce tokom vikenda analizirati sve predloge Ministarstva, ali i da će na pregovarački sto staviti i svoje predloge. Sastanku radne grupe prisustvovao i predsednik Privredne komore Srbije PKS Željko Sertić.