Magazin Godine Srbija

Izmene Zakonu o radu biće poznate početkom juna 2014.

Konačna verzija izmena Zakona o radu trebalo bi da bude poznata početkom juna 2014. godine, a nova pravila za radnike trebalo bi da stupe na snagu sredinom godine.

U Ministarstvu za rad kažu da se rokovi sigurno neće menjati, a na izmenama će raditi nova radna grupa koja je oformljena 9. maja 2014. godine.

Članovi radne grupe iz redova sindikata, posle zasedanja radne grupe u petak po osnivanju, okupili su se i analizirali predloge Ministarstva. Izračunali su da će, ukoliko se prihvate izmene koje traže zakonodavci, primanja radnika u Srbiji biti umanjena za oko 10 odsto.

– Predlozi Ministarstva su isti kakve je imao i bivši ministar privrede Radulović – tvrdi za Blic Branislav Čanak, predsednik UGS „Nezavisnost“.

Nebojša Miletić, član radne grupe, kaže da će članovi radne grupe koji predstavljaju poslodavce tokom vikenda analizirati sve predloge Ministarstva, ali i da će na pregovarački sto staviti i svoje predloge. Sastanku radne grupe prisustvovao i predsednik Privredne komore Srbije PKS Željko Sertić.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija