Početna Magazin Godine Izmene Zakonu o radu biće poznate početkom juna 2014.

Izmene Zakonu o radu biće poznate početkom juna 2014.

Konačna verzija izmena Zakona o radu trebalo bi da bude poznata početkom juna 2014. godine, a nova pravila za radnike trebalo bi da stupe na snagu sredinom godine.

U Ministarstvu za rad kažu da se rokovi sigurno neće menjati, a na izmenama će raditi nova radna grupa koja je oformljena 9. maja 2014. godine.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Članovi radne grupe iz redova sindikata, posle zasedanja radne grupe u petak po osnivanju, okupili su se i analizirali predloge Ministarstva. Izračunali su da će, ukoliko se prihvate izmene koje traže zakonodavci, primanja radnika u Srbiji biti umanjena za oko 10 odsto.

– Predlozi Ministarstva su isti kakve je imao i bivši ministar privrede Radulović – tvrdi za Blic Branislav Čanak, predsednik UGS „Nezavisnost“.

Nebojša Miletić, član radne grupe, kaže da će članovi radne grupe koji predstavljaju poslodavce tokom vikenda analizirati sve predloge Ministarstva, ali i da će na pregovarački sto staviti i svoje predloge. Sastanku radne grupe prisustvovao i predsednik Privredne komore Srbije PKS Željko Sertić.