Novinar si, medijski radnik – Koliko radnog staža imaš?

Udruženje novinara Srbije zajedno sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje pokrenuo je akciju „Novinar si, medijski radnik – Koliko radnog staža imaš?“

Udruženje novinara Srbije UNS je ovu akciju pokrenulo sa Fondom PIO kako bi podstakao novinare i medijske radnike da utvrde koliko imaju do sada upisanog radnog staža.

„Sami novinari i medijski radnici u velikom broju nisu ostvarivali ili i dalje nemaju radno-pravnu sigurnost. Angažovani kao honorarni saradnici obavljali su svoje poslove sa ili bez ugovora o delu, autorskog ugovora ili ugovora o povremenim i privremenim poslovima“, navedeno je u saopštenju UNS-a.

Udruženje novinara Srbije naglašava da ovom akcijom želi da pokrene novinare i medijske radnike da utvrde da li u njihovom radnom stažu ima propusta i rupa. Ovo se odnosi na sve novinare i medijske radnike bez obzira ne to da li su zaposleni za stalno ili rade honorarno. Akcija „Novinar si, medijski radnik – koliko radnog staža imaš?2 trajaće narednih godinu dana,

Udruženje novinara Srbije pozvalo je novinare i druge medijske radnike da im se ovim povodom obrate. To mogu uraditi putem mejla – dragana.bjelica@uns.rs ili telefona 011 3341 815 i 011 3236 337.

Podsećamo sve koje zanima kako proveriti radni staž: Jednostavna provera radnog staža

Izvor: Glas javnosti