Novinar si, medijski radnik – Koliko radnog staža imaš?

Udruženje novinara Srbije zajedno sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje pokrenuo je akciju „Novinar si, medijski radnik – Koliko radnog staža imaš?“

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Udruženje novinara Srbije UNS je ovu akciju pokrenulo sa Fondom PIO kako bi podstakao novinare i medijske radnike da utvrde koliko imaju do sada upisanog radnog staža.

„Sami novinari i medijski radnici u velikom broju nisu ostvarivali ili i dalje nemaju radno-pravnu sigurnost. Angažovani kao honorarni saradnici obavljali su svoje poslove sa ili bez ugovora o delu, autorskog ugovora ili ugovora o povremenim i privremenim poslovima“, navedeno je u saopštenju UNS-a.

Udruženje novinara Srbije naglašava da ovom akcijom želi da pokrene novinare i medijske radnike da utvrde da li u njihovom radnom stažu ima propusta i rupa. Ovo se odnosi na sve novinare i medijske radnike bez obzira ne to da li su zaposleni za stalno ili rade honorarno. Akcija „Novinar si, medijski radnik – koliko radnog staža imaš?2 trajaće narednih godinu dana,

Udruženje novinara Srbije pozvalo je novinare i druge medijske radnike da im se ovim povodom obrate. To mogu uraditi putem mejla – dragana.bjelica@uns.rs ili telefona 011 3341 815 i 011 3236 337.

Podsećamo sve koje zanima kako proveriti radni staž: Jednostavna provera radnog staža

Izvor: Glas javnosti