Novi Sad: Konkurs za rehabilitaciju u vojvođanskim banjama

Raspisan je i konkurs Grada Novog Sada za rehabilitaciju penzionera u banjama. Uslovi su, naravno, donekle drugačiji u odnosu na uslove za konkurisanje za boravak u banji o trošku Fonda PIO.

Poznato je da je Fond PIO i ove, kao i prethodnih godina, samo sa većim zakašnjenjem, objavio konkurs za besplatan boravak penzionera u nekoj od 25 banja u Srbiji. Kašnjenje je, naravno, ove godine opravdano. Pandemija koronavirusa uticala je i na raspisivanje konkursa, kao i na tolike druge stvari tokom 2020. godine.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Udruženja penzionera na teritoriji Novog Sada i okoline, pored oglasa Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, sprovode i konkurs Grada Novog Sada. Novi Sad je, naime, objavio poziv za besplatnu rehabilitaciju novosadskih penzionera u vojvođanskim banjama.

Korisnici penzija sa teritorije Novog Sada mogu da se prijave u Poštanskoj broj 3 i Ulici Dimitrija Avramovića br. 10. Mogu da se prijave i u svakom udruženju penzionera svoje mesne zajednice.

Nije nam poznato da li i Grad Novi Sad, baš kao i Fond PIO, plaća troškove prevoza u visini autobuske ili vozne karte drugog reda, kao ni da li su u program uključeni i lekarski pregledi i terapije u banjama.

Uslovi za boravak u vojvođanskim banjama o trošku Grada Novog Sada

Dok je za konkurs Fonda PIO neophodno da korisnik penzije nema penziju veću od od 27.775,00 dinara, za konkurs Novog Sada granica je nešto viša.

Naime, penzionerima koji se prijavljuju za besplatnu rehabilitaciju Grada Novog Sada penzija ne sme da prelazi iznos od 33.278 dinara. (Prosek penzija na nivou teritorije Republike Srbije je niži od proseka penzija na teritoriji Grada Novog Sada.) Penzioneri koji konkurišu ne smeju imati druga lična primanja.

Pored toga, penzioneri koji konkurišu za rehabilitaciju u vojvođanskim banjama o trošku Novog Sada, moraju da imaju najmanje pet godina prebivališta na teritoriji grada

Izvor: RTV
Fotografija: All Free Photos