Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 18. do 25. januara 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 18. do 25. januara 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 18. do 25. januara 2016. godine

Mnogi će mnogo postići, ali će biti uvereni da mogu još više. Mnogi će sebe razvući na više strana, podizaće tenziju i ona će se osećati tokom cele sedmice. Polako i sa osećajem za svoju dobrobit – ovo je način da se iskoristi ova energija.

Početkom sedmice dobijamo snagu, unutrašnji podsticaj da izdržimo i da maksimalno upotrebimo sve svoje psiho-fizičke sposobnosti kako bismo postigli svoje ciljeve. Ovaj osećaj će, neke naročito, držati narednih makar nedelju dana i, zahvaljujući njemu, mogu se zaista pomeriti granice očekivanog.

Ali ne treba se pred drugima obavezivati da će se postići više, da će se prebaciti norma, da će se postići nemoguće. Ne treba planirati pomake i ne treba računati na njih. Planirajte moguće, a sve preko toga će biti poklon bonus ako se ostvari. Treba računati i sa tim da nikada ne zavisi sve od nas.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ne planirajte da počinjete bilo šta novo, uprkos tome što možda osećate da biste mogli toliko toga odjednom da uradite. Iskoristite ovu energiju za sve što treba ponovo uraditi, za sve krajeve koje treba pohvatati, za zaokruživanje i finiširanje.

Ne zaboravite, pri tom, da možete deo energije upotrebiti i za brigu o sebi – to je nešto o čemu mnogi retko razmišljaju i što se najčešće ostavlja za neku drugu priliku. Ta prilika bi mogla biti upravo ovaj višak energije.

Koga će naročito osnažiti ovaj kontakt? Rakove rođene od 25. juna do 5. jula, Škorpije rođene od 26. oktobra do 6. novembra i Ribe rođene od 22. februara do 4. marta.

Svi mogu iskoristiti ovo, možemo čak vršiti i pripreme za nove poduhvate, ali ako možete da  planirate, nove poslove ostavite za period nakon 25. januara.

Ovo može doprineti i lepim, romantičnim trenucima. Ukoliko nešto treba raspraviti i izgladiti, prva dva-tri dana sedmice su odlična za to.

Početkom sedmice, izbegavajte neplaniranu kupovinu jer će se ona, najverovatnije, oteti kontroli. Naročito bi trebalo da povedu računa Blizanci rođeni od 10. do 20. juna, Device rođene od 11. do 21. septembra, Strelčevi rođeni od 10. do 20. decembra i Ribe rođene od 9. do 19. marta.

Međutim, ako kontrola impulsa postoji, početak sedmice mnogi mogu iskoristiti za dodatno uživanje, a gorenavedene osobe – naročito.

Krajem sedmice, moglo bi doći do konflikta, naročito u poslovnoj sferi. Potrudite se da sebe što više smirite i da se trudite da razmišljate isključivo o svojim postupcima i planovima, a da ne tražite problem u drugima. Ne da problem nema veze sa drugima, nego vam dokazivanje toga neće pomoći ovih dana. Iskoristite napetost da pokrenete stvari, da pokrenete sebe u željenom pravcu.

Ovo posebno važi za Ovnove rođene prvih deset dana aprila, Rakove rođene od 2. do 12. jula, Vage rođene od 3. do 13. oktobra i Jarčeve rođene prvih deset dana januara.

Ono što bi svi trebalo da urade jeste da pronađu polje (kuću) u kojima im se nalazi 23. stepen Device. Na ovom stepenu će se, naime, ove sedmice sastati Jupiter i Severni mesečev čvor.

Ako nemate urađenu, natalnu kartu besplatno, brzo i jednostavno možete uraditi na linku ovde.

Kada pronađete u kojoj kući je ovaj stepen, potražite osnovne informacije o značenju ove kuće na internetu ili pretragom Penzina (npr. za 3. kuću, ukucajte pod navodnicima rimski broj: „III kuća“).

U sferi života koju simbolizuje ova kuća, mogli biste dobiti neočekivanu pomoć u postizanju svojih ciljeva. Što ste se temeljnije pripremali za uspeh, to će nagrada biti veća. Deluje logično, ali često nam upravo malo nedostaje da bismo ispunili ono što želimo. To „malo“ sada bi moglo da se desi ili da nagovesti još veću nagradu u ovoj sferi krajem juna ove godine.

Za kraj sedmice, veoma uzbudljive sedmice, imamo dramatični i teatralni Uštap u Lavu. Vodite računa o rečima, slušajte pažljivo i nemojte sebe stavljati ispred drugih. Ovaj Uštap bi mogao doneti zaokruženje jednog dela priče, priče čija će se poglavlja sukcesivno zatvarati naredna tri, ako ne i četiri meseca.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Mars u Škorpiji trigon Neptun u Ribama
  Venera u Strelcu kvadrat retrogradni Jupiter u Devici
 • utorak – retrogradni Merkur u Jarcu sekstil Hiron u Ribama
 • četvrtak – retrogradni Merkur u Jarcu kvadrat Uran u Ovnu
  retrogradni Merkur u Jarcu kvadrat Lilit u Vagi
 • petak – konjukcija retrogradnog Merkura i Plutona u Jarcu
 • subota – konjukcija retrogradnog Jupitera i Severnog mesečevog čvora u Devici
  Venera ulazi u znak Jarca
 • nedelja – Pun mesec u Lavu (2:46h)