Foto albumi Nove ideje za novo doba

Montažna kuća za stare roditelje

Gotova montažna MEDCottage kuća pruža privatnost i što veću moguću ugodnost osobama sa invaliditetom ili starim osobama…

Na Penzinu posebno smo se bavili uređenjem doma za stare dane, kao i stambenim pitanjem porodica i starih u 21. veku uopšte. Nažalost, ova važna tema često se nekako stihijski “rešava” pa neretko više generacija doživljava iste probleme – iznova i iznova.

“Medicinska koliba”, MEDCottage, je jedinstvena ponuda istoimenog proizvođača gotovih montažnih kuća u SAD specijalno projektovanih za potrebe treće generacije porodice koja ima gde na svojoj parceli da smesti ovakav objekat.

MEDCottage kuća pruža privatnost i što veću moguću ugodnost osobama sa invaliditetom ili starim osobama koje ne mogu potpuno samostalno da se brinu o sebi, ali i koji još uvek mogu da dožive kvalitetne dane u sopstvenom domu, umesto odlaska u dom za stare, ili sličnu ustanovu.

U ponudi su četiri modela kuće: od 27, 28 i 56 metara kvadratnih. Svaka od kuća ima svoje priključke za vodu i energiju, opremljenu kuhinju (čak uz detalje kao što su kutije za lekove), odvojen spavaći deo i deo gde domaćin može primiti goste, i naravno, kupatilo prilagođeno kretanju u invalidskim kolicima.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija