Magazin Godine Moja Penzija Penzije Srbija

Moja TV: Ženama penzija svake godine dalja za šest meseci (video)

Penzin - Mi radimo uvek!

U zakonu, kao i na listama za prijemni fakultet, negde se mora povući granica. Neki ostanu iznad, neki ispod nje, i svakako je najveća frustracija za one koji su neposredno “ispod crte”. Ovako je i sa granicom za odlazak u penziju, naročito za žene u Srbiji. Pogledajte prilog koji je uradila Moja TV

Zaposleni koji ispunjavaju uslove za starosnu penziju moraju da zaključe radni odnos najkasnije 30. decembra.

Ukoliko to ne učine odluka će biti doneta po odredbama Zakona o PIO koje važe za 2016. godinu (pogledati na linku ispod), a po kojima se ženama produžava mogućnost odlaska u penziju za šest meseci godišnje.

Za odlazak u prevremenu starosnu penziju uslovi su drugačiji, ali se samim tim i primanja umanjuju.

Uslovi za prevremenu starosnu penziju u 2016. godini menjaju se i za muškarce i za žene.

Muškarci će moći to pravo da ostvare sa 40 godina staža ali pod uslovom da imaju 55 godina i osam meseci života.

Ženama će biti potrebno 37 godina staža, uz napunjenih 55 godina života, što je osam meseci života i staža više nego 2015. godine.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

2 Comments

Click here to post a comment
  • U naslovu je da je ženama svake godina dalja za 6 meseci, a u tekstu da je za 8? Sramota za one koji lažno predstavljaju ono što rade!

  • Bruka i moralna beda vlasti,da zene u bombardovanoj Srbiji moraju da rade preko 60 god.Takvo povecanje od 55 god je i moguce podneti ali ovo sto nas namuceni i bolesni srpski rod mora da trpi je prevazislo genocidno unistenje.Sram vas bilo da nas uporedjujete sa evropskim zakonima i njihovim standardom.Za koga radi nasa vlada?

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija