Društvo Magazin Godine Porodica

Mit o ‘sponzorušama’: Većina milionerki bile su bogate i pre braka

Oko 52 odsto žena koje stupaju u “multimilionerske” brakove podjednako su, ili čak bogatije, od svojih supružnika, kaže se u izveštaju Banke Amerike.

Njihovo bogatstvo potiče od nasledstva, razvoda, ili su ga stekle tokom svoje profesionalne karijere. Oko 30 odsto stupilo je u brak sa približno jednakom imovinom, a 22 odsto sa većom imovinom od supružnika.

Zanimljivo je da postoji određeno neslaganje sa ovim procentima kada je reč o finansiranju domaćinstva, jer tek trećina žena učestvuje u plaćanju troškova ravnopravno.

Prema američkom birou za statistiku, zaposlene žene zarađivale su oko 77 odsto zarada muškaraca u 2012. godini. Zato su i dalje relativno retke žene koje su u jednakoj finansijskoj situaciji kao i muškarci.

U SAD one su rukovodioci u tek 4,8 odsto slučajeva, ima ih 8,1 odsto među najplaćenijim profesionalcima, i zauzimaju tek 16,9 odsto mesta u upravnim odborima u 500 kompanija sa Forbsove liste, piše Blumberg.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija