Početna Vesti Ministar Đorđević najavio ukidanje kaznenih poena

Ministar Đorđević najavio ukidanje kaznenih poena

Ministar Đorđević najavio ukidanje kaznenih poena

Ministar za rad Zoran Đorđević ponovo je najavio ukidanje kaznenih poena za one koji u penziju odlaze sa benficiranim stažom.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije rekao je danas, 5. septembra 2018. godine, da će uskoro biti ukinuti kazneni poeni za one koji u penziju odlaze sa benficiranim radnim stažom, potvrđujući time prethodne izjave u vezi sa ovim pitanjem.

Ovo će ispraviti nepravdu koja je naročito, kako kaže ministar Đorđević, pogađala rudare.

Objasnio je, međutim, da kazneni poeni postoje u celoj Evropi, te da ni u Srbiji neće biti potpuno ukinuti.

Podsećamo na tekstove:

„Kada neko nije ispunio uslove za punu penziju, mora da ima umanjenje penzije. Onda bi u budućnosti svi hteli da idu ranije u penziju“, izjavio je, kako prenose mediji, ministra Đorđević.

Kazneni poeni će biti ukinuti za one koji imaju beneficirani radni staž, kazao je ministar, navodeći kao primer rudare koji ranije idu u penziju upravo zbog prava na beneficirani radni staž.

Ministar Zoran Đorđević je danas najavio i da će u narednom periodu biti dosta izmena i, kako je sam ocenio – pozitivnih stvari: od ukidanja M4 obrasca do obračunavanja penzija u slučajevima kada nedostaje određeni broj godina, kao što se, na primer, dešava kod ljudi koji su radili u bivšim jugoslovenskim republikama. U tim slučajevima, rešenja će se u budućnosti donositi mnogo brže, uvešće se digitalizacija i slično, tvrdi ministar Zoran Đorđević.

Izvor: Dnevnik
Fotografija: Film Battleship Island