Početna Magazin Godine Manifestacija „Starost za mladost“ na Adi Ciganliji

Manifestacija „Starost za mladost“ na Adi Ciganliji

Manifestacija „Starost za mladost“ na Adi Ciganliji

Sportska manifestacija „Starost za mladost“, u organizaciji udruženja „Senior“ i Srpskog saveza za rekreativni sport osoba sa invaliditetom, biće održana u subotu, 3. septembra 2016. godine na Adi Ciganliji uz podršku Grada Beograda.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je na konferenciji za novinare da je ova manifestacija prilika da se organizuje druženje mladih i starijih sugrađana, a da će na takmičenjima u raznim disciplinama svi učesnici sigurno biti pobednici, bez obzira na rezultate.

– Drago mi je da u ime Grada Beograda mogu da podržim ovu akciju. Važno je da naše najstarije sugrađane motivišemo da se bave sportom, a isto važi i za najmlađe. Grad Beograd je u svojoj strategiji, uz školski sport koji je prioritet, pažnju usmerio i na rekreativni sport, a ovakvim manifestacijama, kojih ima sve više, želimo da motivišemo najstarije sugrađane da provode vreme u prirodi i da se rekreiraju. Naši stariji sugrađani su izgradili ovaj grad i ovu zemlju i ovo je najmanje što možemo da uradimo za njih – istakao je Petronijević.

Predsednik Saveza za rekreativni sport za osobe sa invaliditetom Nino Manojlović istakao je da za sada postoji oko 50 prijavljenih učesnika, kao i da će biti organizovana takmičenja u šutiranju trojki, šutiranju na gol, boćanju, pikadu, kao i da će sve biti prilagođeno mogućnostima učesnika.

– Ekipe će biti mešovite od po pet takmičara, a svi zainteresovani mogu da se prijave do pola sata pre početka takmičenja, koje je zakazano za 10 časova na sportskim terenima sa novobeogradske strane Ade Ciganlije – rekao je Manojlović.

Predsednik udruženja „Senior“ Nenad Simić rekao je da će manifestacija trajati do 16 časova i pozvao sve koji su u mogućnosti da učestvuju ili da dođu da bodre takmičare, prenosi Beoinfo.

– Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna i da ćemo već naredne godine imati još veći odziv. Najstarijim sugrađanima potreban je ovakav vid druženja, kako bi osetili brigu društva koje im na taj način pokazuje da ih nije zaboravilo – ocenio je Simić.