Početna Magazin Godine Penzija Kako urediti dom za stare dane?

Kako urediti dom za stare dane?

Odvajanje dece odlična je prilika da i mi dugoročno rešimo svoje stambeno pitanje za stare dane. Treba imati na umu da ćemo u tom domu provesti još nekoliko decenija.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Ovo je jedna od tema kojom ne stižemo da se pozbavimo starajući se o svojim roditeljima i svojoj deci. U međuvremenu, i mi smo zašli u pozne godine, deca su dobila svoju decu, i sve manje vremena, želje, truda i sredstava spremni smo da uložimo u unapređenje sopstvenog kvaliteta života.

Odvajanje dece odlična je prilika da i mi dugoročno rešimo svoje stambeno pitanje za stare dane. Treba imati na umu da ćemo u tom domu provesti još nekoliko decenija u kojima treba da izbegnemo nesreće, povrede, nezgode. Život u stanu na četvrtom spratu bez lifta u 80-im godinama praktično je život u kavezu koji ćemo teško moći napustiti bez pomoći drugih.

Posledice su: manje kretanja i ubrzano propadanje zdravlja, ili pak, veći teret, vremenski i ekonomski, za nas i naše potomke koji žele da nam obezbede pomoć i negu trećih lica onda kada sami ne mogu svakoga dana da budu uz nas.

Treba razmisliti i o tome koliko nam je kvadratnih metara zaista potrebno za ugodan dom? Dom u kom ćemo moći da održavamo higijenu, koji ćemo moći da ugrejemo tokom zime i ohladimo tokom leta. O ovome treba misliti na vreme, jer, kako godine prolaze mi ćemo postajati sve teži sagovornici, sve manje spremni za promene, čak i onda kada i nama i našim bližnjima donose očigledne prednosti i popravljaju kvalitet života.