Jednokratna novčana pomoć zaposlenima u socijalnoj zaštiti

Nakon što zaposleni u zdravstvu prime po 10.000 dinara, jednokratna pomoć biće isplaćena i zaposlenima u socijalnoj zaštiti.

Zaposleni u socijalnoj zaštititi dobiće jednokratnu novčanu nadoknadu u iznosu od po 10.000 dinara, izjavila je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Precizirala je da se radi o zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite koji su u sistemu kovida. Ukupno je 5.372 ovih zaposlenih koji su finansirani iz budžeta Srbije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ministarstvo za rad je iniciralo ovaj predlog, a Vlada Srbije ga je usvojila 19. novembra.

Ministarka Kisić Tepavčević je podsetila da zaposleni u ustanovama socijalne zaštite više od osam meseci ulažu maksimalne napore da spreče da koronavirus dođe do korisnika ustanova u kojima rade. Ukoliko do toga dođe, trude se da spreče dalje širenje virusa.

Korisnici tih ustanova su u najvećem riziku za nastanak različitih komplikacija ukoliko do infekcije dođe.

„Upravo kao podrška svim zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, ministarstvo je iniciralo predlog da se svim zaposlenima u ovim ustanovama isplati jednokratna novčana nadoknada u iznosu od 10.000 dinara, a na sednici Vlade Srbije je usvojen zaključak za takvu vrstu materijalne naknade“, rekla je Kisićeva.

„Na ovaj način smo želeli da im uputimo podršku i da im se zahvalimo na trudu koji ulažu i koji će ulagati u narednom vremenskom periodu“, rekla je ministarka.

Zaposlenima u zdravstvu po 10.000 dinara

Već je najavljeno da zaposleni u zdravstvu dobiti po 10.000 dinara. Isplata ove jednokratne novčane pomoći biće izvršena 20. novembra 2020. godine.

Jdnokratnu pomoć od po 10.000 dinara dobiće medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu. Ova odluka je obrazložena time što su i zdravstveni radnici van kovid sistema opterećeni. Oni, naime, moraju da prime veći broj pacijenata jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

Izvor: RTS
FotografijaDom za smeštaj i negu starih lica Prokuplje

Podsećamo na vesti: