Jednokratna novčana pomoć zaposlenima u socijalnoj zaštiti

Nakon što zaposleni u zdravstvu prime po 10.000 dinara, jednokratna pomoć biće isplaćena i zaposlenima u socijalnoj zaštiti.

Zaposleni u socijalnoj zaštititi dobiće jednokratnu novčanu nadoknadu u iznosu od po 10.000 dinara, izjavila je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Precizirala je da se radi o zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite koji su u sistemu kovida. Ukupno je 5.372 ovih zaposlenih koji su finansirani iz budžeta Srbije.

Ministarstvo za rad je iniciralo ovaj predlog, a Vlada Srbije ga je usvojila 19. novembra.

Ministarka Kisić Tepavčević je podsetila da zaposleni u ustanovama socijalne zaštite više od osam meseci ulažu maksimalne napore da spreče da koronavirus dođe do korisnika ustanova u kojima rade. Ukoliko do toga dođe, trude se da spreče dalje širenje virusa.

Korisnici tih ustanova su u najvećem riziku za nastanak različitih komplikacija ukoliko do infekcije dođe.

„Upravo kao podrška svim zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, ministarstvo je iniciralo predlog da se svim zaposlenima u ovim ustanovama isplati jednokratna novčana nadoknada u iznosu od 10.000 dinara, a na sednici Vlade Srbije je usvojen zaključak za takvu vrstu materijalne naknade“, rekla je Kisićeva.

„Na ovaj način smo želeli da im uputimo podršku i da im se zahvalimo na trudu koji ulažu i koji će ulagati u narednom vremenskom periodu“, rekla je ministarka.

Zaposlenima u zdravstvu po 10.000 dinara

Već je najavljeno da zaposleni u zdravstvu dobiti po 10.000 dinara. Isplata ove jednokratne novčane pomoći biće izvršena 20. novembra 2020. godine.

Jdnokratnu pomoć od po 10.000 dinara dobiće medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu. Ova odluka je obrazložena time što su i zdravstveni radnici van kovid sistema opterećeni. Oni, naime, moraju da prime veći broj pacijenata jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

Izvor: RTS
FotografijaDom za smeštaj i negu starih lica Prokuplje

Podsećamo na vesti: