Početna Magazin Godine Ekonomija Javna služba kao crtica u CV-ju (3)

Javna služba kao crtica u CV-ju (3)

Ma koliko da ste imali veštine i sreće sa razvojem karijere u svojim 20-im, 30-im, pa i ranim 40-im godinama, teško da u Vašem CV-ju imate reference kao što ih imaju partijski kadrovi…

U martu 2014. godine javnost je čula i dijalog u kome je „član partije“ izjavio da je u redu da sa 27 godina starosti bude član Upravnog odbora „JAT-a“, jer ima prethodno trogodišnje „iskustvo“ u Upravnom odboru „Kolubare“. Tu leži suština Đinđićeve izjave.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Dok mnogi mladi, ne samo da teško nalaze posao nakon fakulteta, već i, jednom kada ga nađu, još godinama sporo (i sve sporije) napreduju kroz hijerarhiju preduzeća i profesije uopšte, mladim članovima partije, kroz (fiktivna ili stvarna) radna mesta u javnom sektoru, otvorena su vrata profesionalnog usavršavanja – i to kakva!

Ma koliko da ste imali sreće sa razvojem karijere u svojim 20-im, 30-im, pa i ranim 40-im godinama, teško da u Vašem CV-ju imate reference da ste upravljali (milionskim) budžetima ministarstava, javnih komunalnih preduzeća, javnih preduzeća, ili energetskim, zemljišnim, mineralnim i vodnim resursima, ili organizacijama koje su krov za desetine, stotine, pa i milione ljudi, kakve su na primer lokalne samouprave, pokrajinske institucije, itd.

U Srbiji, u poslednjih desetak-petnaest godina, ima desetine ljudi koji mogu da se pohvale da su do svoje 35. godine već bili ministri, gradonačelnici, predsednici opština. Impresivno, zar ne?